Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


maanantai 30. joulukuuta 2013

NO ONKOS TULLUT KESÄ NYT TALVEN KESKELLE?

Luonnon varaiset torvijälälät ja sammaleet kallion kupeessa


Samaa kyselin marraskuussakin. Kun ulos katselee tai ulkona oleilee, niin voisi ajatella, että on lokakuu. Tänään lämmintä +4 ja se on ollut ihan tavallista viime päivinä. Kiersin ensin kameran kanssa kuvaamassa puutarhassa kun alkoi näyttää niin viehättävän vihreältä. Punaistakin siellä täällä. En suostunut ajattelemaan, että oli musta joulu. Vihreähän se on ollut kaiken aikaa :).Sitten aloin kerätä ikäviä muovinpaloja, joita on tippunut rapistuvalta katolta ja sitten aloin kitkeä kukkapenkkejä! Siis joulukuussa n. vuorokausi ennen kuin vuosi vaihtuu. Enpä muista ennen kitkeneeni vesiheinää, juolavehnää ja erittäin virkeitä rönsyleinikin alkuja tähän aikaan vuodesta.

Kallajärvi jäätyi hyvin myöhään ja nyt kuukausi jäätymisen jälkeen jäät ovat lähdössä. Nopeaa on tämä vuodenaikojen vaihtelu! Jouluna sain kuitenkin harrastaa avantouintia, mutta nyt taas pääsee avoveteen. Eipä haittaa, yhtä kylmää ja virkistävää se on joka tapauksessa. Vuoden vaihteen toivon tuovan oikean talven tullessaan. Kasvitkin tarvitsevat lepoaikansa ja puutarhuri myös :)

HYVÄÄ  UUTTA VUOTTA PUUTARHAILEVAT YSTÄVÄT :)

Rentoakankaali `Burgundi glow`
Sulkaneilikka ja harjaneilikka

Belliksissä on nuppuja
Rönsytiarellan värikirjoa

Vuorenkilpi
Acorus gemineus `Ogon `, jonka suomalaista nimeä en tiedä

Sammal koristelee ruostuneen pylvään
Pienet sinivaleunikon taimet ovat virkeitä

Kangasajuruoho

Harmaakäenkukka
Kaukaasiantädyke ja sulkaleilikka

7 kommenttia:

 1. Puutarhasta näyttää näin leutona talvena löytyvän kaikenlaista mukavaa.
  Kiitos sinulle kuluneesta blogivuodesta ja Hyvää Uutta Vuotta 2014!

  VastaaPoista
 2. Vihreää on meilläkin havumetsän sylissä ja sammaleisen pihan piirissä. Sammalen vihreä hehku on minusta hienoimpia värejä. Kauniita kaikenvärisiä puutarhapäiviä tälle vuodelle!

  VastaaPoista
 3. Onpa sinulla monenlaista mielenkiintoista nähtävää puutarhassasi. Päätin liittyä lukijaksesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan ollut kummat säät. Onneksi nyt alkanut vuosi toi lumen tullessaan ja toiveen hiihtokeleistäkin. Tosin tähän aikaan vuodesta alkavat myös puutarhakirjat ja siemenkauppojen nettisivut olemaan ahkerassa käytössä :)

   Poista
  2. Juuri noin Susanna. Vaikeaa piää itseään kurissa, ettei haali liikaa siemeniä tai taimia. Yhtenäkään vuonna ei ole kohtuus säilynyt....

   Poista