Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


sunnuntai 26. tammikuuta 2014

PIHABONGAUSTA

Tulihan se talvikin, ainakin pakkasten muodossa! Pari viikkoa on kärvistelty -20 asteen tuntumissa. Nyt vain -6 astetta, joka tuntuukin tosi leudolta. Lunta vain on kovin vähän, joka tietysti aiheutta huolta kasvien pärjäämisen suhteen, mutta positiivisesti ajateltuna jokainen kasvi, joka maasta nousee keväällä, on jonkinlainen työvoitto :) Tällä hetkellä pitää vain ihailla lumikuorrutuksen ja auringon koristelemaa maisemaa....ja romppeita!

Osallistuin tänään esimmäistä kertaa Birdlifen pihabongaukseen. Oli kyllä aika hiljaista: Yksi harakka ja 16 teertä. Onneksi teeret ilmestyivät rantakoivuihin ja sitten jäälle seurustelemaan. Missä lie muut linnut? Tosin meillä ei ole ruokintapaikkoja piha-alueella, joten tänne eksyykin kai satunnaiset lentelijät. Teeret olivat sikälikin yllätys kun viime talvena en nähnyt yhtään. Kiva kun paluumuuttivat :)Pitkän pimeän ja lumettoman jakson jälkeen aurinkoiset päivät ovat aloittaneet kevätkaipuun mielessä, niin ja teoissa myös: siemen-ja kasvitilauksia on jo tullut tehtyä. Kahden edellisen vuoden puutarhatapahtumatkin sain koottua valokuvakirjoiksi. Niin nopeasti unohtaa, millainen edellinen kesä oli, joten nyt yritän tehdä kuvakirjaa tältä vuodelta kuukausi kerrallaan. Viime vuoden kirjan lopuksi tuli kevätkaihon kuva :)


2 kommenttia:

  1. Onpa upean näköisiä nuo teeret koivun latvassa!
    Sitä minäkin ihmettelen, että miten näinkin monen asteen pakkanen voi tuntua suorastaan lämpimältä. Kai se on verrattuna pari viikkoa kestäneeseen Siperian-ilmastoon, sitten.

    VastaaPoista