Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Väriterapiaa talven keskellä:) ORANSSI


Oranssista väristä oli pakko ottaa kaksi esimerkkiä! Tyrni, Hippophae rhamnoides"ljubitelskaya" on väriltään ihaninta oranssia:) Ainakin minusta!
Marhanlilja, Lilium martagon hybridi, varjoliljan lähisukulainen on upea vanhanajan lilja. Sen hieno oranssitäpläinen väri ja hauskasti taakse kääntyneet terälehdet hämmästyttävät joka kerta pienillä yksityiskohdillaan. Korkeutta tälle tukevalle liljalle kertyy yleensä yli metri ja kukinnot ovat suuremmat kuin varjoliljalla. Varjoliljat ovat meillä osassa maata luonnonvaraisia, mutta marhanlilja on jalostettu lajike. Oma liljani on kulkeutunut pihalleni muutaman mutkan kautta Hvittorpin kartanon ( nykyisin Espoon seurakunnan leirikeskus) alunperin kansallisromanttisesta puutarhasta. Lilja on pärjännyt täällä jo vuosia vaihtelevalla menestyksellä. Muutettuani tänne, kaivoin liljat esille paksun heinikon keskeltä ja kukinto oli 2007 upea:). Seuraavana vuonna liljoihin tuli jokin tauti ja kukinto kuihtui lähes kokonaan. Viime kesänä sain taas iloita tästä oranssista liljasta....

Nimi oranssi tulee appelsiinistä ( orange). Appelsiinipuu on ikivihreä, josta johtunee, että oranssi on hedelmällisyyden väri. Oranssilla on hyvin erilaisia merkityksiä eri kulttuureissa. Niin kuin useimmilla väreillä. Se on vieraanvaraisuuden väri ja se lisää ruokahalua.....
Oranssi väri on myös hyväntuulisuuden ja tiedonannon väri. Sillä voidaan ilmaista mm. lämpöä, mutta se viestii myös voimaa, kestävyyttä ja kunnianhimoa. Oranssin on tutkittu auttavan lapsia muistamaan paremmin. Oranssi on erittäin piristävä väri, joka valaisee huonostikin alkaneen päivän:).

Oranssi on yksi lempiväreistäni, voimaannuttava väri. Jos on murheita tai mieli maassa, pukeudun oranssiin, haen oransseja kukkia tai sytytän oranssin kynttilän! Niin tai syön tyrnimarjoja! Niitä joka päivä:)

Liljat merkitsevät kukkien kielellä puhtautta, suloisuutta, viattomuutta, jumalallisuutta, rauhaa( valkoinen) tai vilppiä ja hilpeyttä( keltainen).
Jos sinulle tuodaan liljoja, vaikka marhanlija, jossa on runsaasti kukkia esim. 12, niin se tarkoittaa- Meillä on vaikeuksia, mutta uskon kaiken järjestyvän!

1 kommentti:

  1. Heippa,
    aah on hyväää väriä toi oranssi niin katsottuna kuin syötynäkin en tiedä mikä appelsiini mandariini himo onkaan iskenyt.

    VastaaPoista