Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


lauantai 2. tammikuuta 2010

Hyvää uutta vuotta 2010!

Uusi vuosi alkoi kipakassa pakkasessa, -20. Aurinko paistoi ja sai puhtaan hangen kimaltamaan....Histamiinin timantteja, kuten eräässä lastenkirjassa sanottiin. Muita timantteja en kyllä kaipaakaan;) Risupallot saivat soman lumikuorrutuksen kaiken muun lisäksi. Lunta meillä on nyt ruhtinaalliset 30 cm. Lapioin polun rantasaunalta laiturille, ripustin lyhtyjä rannan puihin ja lämmitimme saunan. Hieno kuutamo valaisi myös avantoreissujamme aviomiehen kanssa! Kävimme kolme kertaa. Ah! Mikä huikea olo!!!! Ainoa ongelma tuli, kun unohdin ensin ottaa lapaset. Kädet tarttuivat laiturin metallikaiteisiin:(. Tuli mieleen lapsuus, kun piti kieli työntää johonkin metalliseen, auts!
Nyt tuntuu siltä, että joulun kiireet ja stressi on purettu ja olo rauhallinen. Pikkuhiljaa alkavat siemenpussit kiinnostaa ja puutarhakirjat -ja katalogit ilmestyä pöydille:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti