Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Väriterapiaa talven keskellä:) PINKKIPinkki eli vaaleanpunainen on 1900- luvun kuluessa muuttunut miesten väristä naisten väriksi. Nyt on kuitenkin näkyvissä liikettä taas toiseen suuntaan, ainakin mitä miesten paitojen väristä voi päätellä. Vaalenpunainen edustaa naisellisuutta, hempeyttä, romanttisuutta ja salattuja tunteita. Vaaleanpunaisella uskotaan olevan rauhoittava vaikutus ja se tuo lohtua tunne-elämään. Vaaleanpunainen liittyy myös epäitsekkääseen rakkauteen, lempeyteen ja hoivaamiseen.

Itselleni pinkki on aina ollut väreistä vierain. Jotenkin liian hempeä ja tyttömäinen. Parhaiten se mielestäni sopiikin pikku-tyttöjen vaatteisiin ym. Pienet tytöt sitä näyttävät rakastavankin:)

Kasvimaaailmassa on runsaasti erilaisia ja erisävyisiä vaalenpunaisia kukkia. Värinä se on hyvä puutarhassa esimerkiksi sinisten ja liilojen kasvien kanssa. Kotini harmaaseen seinien väriin ja kivien samoin harmaan sävyihin pinkki on ihastuttava valinta! Esimerkiksi perennoista otin kolme vanhaa ja kestävää, eri aikaan kesästä kukkivaa lajiketta. Ja eri sävyistä pinkkiä! Sammmalleimu, Phlox subulata, on uskomattoman värimaton kasvattava kevään kukkija. Harmaamalvikki, Lavatera thuringiaca, on perinteisimpiä perennojamme ja kuuluu ehdottomasti maaseudun pihaan. Se kasvaa korkeaksi ja leviää voimakkaasti, joten tilaa tarvitaan. Se kukkii heinäkuusta syyskuulle. Harjaneilikka on myös perinnepihojen kasvi. Se on oikeasti vain kaksivuotinen, mutta se siementää hyvin ja kukinta on käytännössä joka vuotinen. Tosin vaellusta paikasta toiseen voi tapahtua:). Omat harjaneilikkani olen esikasvattanut siemenistä muutama vuosi sitten ja joka kesä olen saaanut nauttia hienon pinkin väriskaalan kukkasista.

Jos sinulle tuodaan neilikoita, se merkitsee äidin tai naisen rakkautta. Harjaneilikka taas viestii ritarillisuutta. Jos sinulle tuodaan viisi kukkaa, viesti on selvä: Minä rakastan sinua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti