Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Väriterapiaa talven keskellä:) PUNAINEN


Punaisista perennoista valitsin kuvan tarhadaaliasta, Dahlia x hortensis, joka ilahdutti minua uskomattoman hienolla kukinnallaan viime kesänä. Dahliat ovat kotoisin Meksikosta, mutta nimensä ne ovat saaneet ruotsalaiselta Anders Dahlilta. Daaliat ovat minulle melko uusi tuttavuus. Sain tuttavalta juurakon pari vuotta sitten. Ensimmäisenä kesänä kukinta oli vaatimaton, johtuen ehkä paikasta. Aurinkoa liian vähän :(. Viime kesän kukinta sen sijaan oli runsas ja näyttävä ja kesti pakkasiin asti. Toivon, että onnistun sen kanssa ensi kesänäkin....juurakon koko on mahtava ja voin jakaa sitä eri puolille pihaa, aurinkoon. Vanhat perennat ovat suurimman kiinnostuksen kohteeni, joten tämäkin kasvi, jota jo iso-äitini ja ehkä hänenkin äitinsä kasvatti, kuuluu vanhan maatilan pihapiiriin. Daalioissa on runsaasti värejä, mutta tämä intensiivinen ja hehkuva punainen on ihana! Punainen tuntuu niin hyvältä kaamoksen keskellä, juuri joulun aikaan. Siksi ehkä kotini sisustukseenkin punainen väri alkaa tulla marraskuussa....Ylemmän kuvan väriloisto kuuluu punavärimintulle,Monarda didyama. Se on kiitollinen kukkija ja sen siemenkodat ovat myös koristeelliset. Tämä kasvi on hauskimpia "talven törröttäjiä":)

Värinä punainen on intohimon ja huomiota herättämisen väri. Se edustaa kommunikaatiota, rakkautta, toimeliaisuutta ja energiaa. Sillä on piristävä vaikutus, mutta se voi tehdä myös levottomaksi. Se on myös voittajan väri, sillä se antaa itseluottamusta. Eri kulttureissa punaisella on kaikkein eniten merkityksiä. Hyvin erilaisia, riippuen, missä kulttuurissa ollaan. Punainen on myös vanhin väri, jota tiedetään käytetyn. Viitteitä punaisesta löytyy jo kalliomaalauksista. Useimmissa kulttuureissa se liitetään syntymään, kuolemaan ja väkivaltaan. Verihän mielletään punaiseksi, joten siinä syy. Punaiseen liittyy siis paljon ristiriitoja. Taiteissa punainen esiintyy myös tiuhaan, niin maalaustaiteessa kuin kirjallisuudessa ja teatterissa mm. teosten nimissä.

" Punaista, punaista kaikki, mikä kaunista on! Nyökäytti verenpisara palsamille" Näin kirjoitti Johannes Linnankoski romaanissaan Laulu tulipunaisesta kukasta.

Jos saat lahjaksi punaisen daalian, se voi merkitä epävakaisuutta suhteessa kukan antajaan;). Mutta jos kukkia on yksi, niin se voi merkitä myös - Olet kaikkeni. Rakastan sinua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti