Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Ruusukollaasi: Valkoista, pinkkiä .....

Harmaan Kalevalan päivän kunniaksi kokosin osasta pensasruusujani kuvakollaasin. Marttakin pääsi mukaan....Viime kesänä kaikki ruusut kukoistivat. Juhannusruusu, Rosa pimpinellafolia, aloittaa kukinnan. Se on mielestäni ihanin ruusumme. Kestävä, kaunis ja ihanan tuoksuinen. Juhannusruusut ovat olleet tässä pihapiirissä kauan. Lisäksi kuvassa on punalehtiruusu, Rosa glauca, suviruusu, Rosa poppius, valamonruusu, Rosa Splendens, metsäruusu, Rosa majalis ja mustialan ruusu, Rosa Minette.

6 kommenttia:

 1. Voin melkein tuntea Juhannusruusun ihanan tuoksun nenässäni, ihania ruusukuvia.

  VastaaPoista
 2. Tulin lukemaan koko blogisi kun huomasin, että olet lukijani. Hämmentyneenä katselin myös profiilitietosi ja piazolasta lähtien voisin allekirjoittaa kaiken horoskooppimerkkiä myöten.... Puutarhasi on ihana, kaunis, hurmaava. Rantasauna teillä näyttäisi olevan muutaman askeleen kauempana kuin meillä ;) Olet kyllä taitavasti istutellut ja siirrellyt kiviä oikeisiin paikkoihin.Väripostaukset ovat hienot. Kaikesta muusta olen taas samaa mieltä kanssasi, mutta keltainen ja oranssi eivät ole suosikkejani. Tulen käymään täällä usein :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Aila! Löysin vasta sinun sivusi ja olen muutenkin aika uusi bloggaaja. Jännittävää, miten samanhenkisiä-ja makuisia ihmisiä löytyy.
  Kiva vierailla puolin ja toisin sivuilla.

  VastaaPoista
 4. Ihanat ruusut!
  Kiitos käynnistä blogissani!
  Ja tuo kissa se sitten sopii mainiosti tuohon kollaasiin!
  Pidän sivuistasi, hmm... mikähän se horoskooppi olikaan?
  T. Seijastiina

  VastaaPoista
 5. No niin, pitihän se arvata minunkin, uskomatonta!!
  Minäkin olen kaksonen :)

  VastaaPoista
 6. Tää on kyllä hauskaa:) Miten samanhenkiset ja horoskooppiset ym. ihmiset löytävät toisensa kaikkien blogien joukosta...

  VastaaPoista