Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


perjantai 26. helmikuuta 2010

Viinirypäleitä

 

Olen opetellut käyttämään kuvankäsittelyohjelmaa, jolla voi tehdä monenmoista, kuten tällaisia kollaaseja. Innoissani en malta nyt pysytellä aivan ajankohtaisissa siemenkasvatuksissa vaan esittelen viime kesän viinirypäle satomme: ). Ylemmän kuvan esittelin jo Vihreän yhteydessä, mutta nyt uusintana:) Saimme tämän Vitis x "zilgan" häälahjaksi entisiltä naapureitani 2006 kesällä. Istutimme sen etelän puoleiselle kuistin nurkalle suurien kivien kupeeseen. Se talvehti hyvin ja kolmantena eli viime kesänä teki ensimmäisen satonsa, pienen korillisen ihania rypäleitä! Maistuivat makeille! Odotan innolla ensi kesää, millaista satoa saamme vai saammeko ollenkaan. Innostus on sen verran suuri, että lisäämme viinirypäleitä, jos satoa alkaa tulla. Omat viinikorjuu juhlat ja oma viini tietenkin siintelevät unelmissani, ah! ;)

5 kommenttia:

 1. Olipa mukava löytää uusi puutarhablogi, olen vähän keräillyt niitä:) Kivoja kollaaseja olet tehnyt, millä ohjelmalla? Toivottavasti viinirypäleesi selvisi kovasta talvesta - minulla on ollut Zilga kohta kymmenen vuotta ja vasta tänä talvena meni sille arveltu pakkasraja -35 astetta.

  VastaaPoista
 2. Hei,kiitos kommentistasi:). Olen käyttänyt ilmaista Picasa-ohjelmaa. Sillä olen nuo kollaasit tehnyt. Tarkempaan kuvankäsittelyyn käytän PhotoFiltreä. Ilmaiseksi ladattavissa seki.
  Zilga on vielä aika pieni ja havutin sen syksyllä ja nyt on hurjasti lunta päällä, joten toivon parasta....kuten myös sinun Zilgallesi!

  VastaaPoista
 3. Tuolta http://www.thecutestblogontheblock.com/ löytyy tapettitausta. Näille kapeille muodoille on paljon enemmän vaihtoehtoja ja löydät aivan ihania pohjia vaikka Keisarin uudet vaatteet -blogista http://pueblogisi.blogspot.com/ - niitä tekee kaksi tosi ihanan taiteellista suomalaista bloggaajaa Itkupilli ja Elegia. Siellä on taustoja eri teemoille ja vaikka juhlapäiviksi vaihtotapeetit:)

  Teen itsekin kollaaseja Picasalla - jos olet kiinnostunut kuvista enemmänkin, nuo samaiset pohjientekijätytöt pitävät Collage Obsession kuvahaastetta ja minulla on toisessa blogissani Värikollaasihaaste. Molempiin löytyy linkit Periferialifesta:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos vihjeistä! Huomasinkin tuon Värikollaasihaasteen....saatan osallistuakin jatkossa:)

  VastaaPoista
 5. Hei vielä,
  Lämmin kiitos! Nyt sain mieleiseni pohjan, rappio romantiikkaa;) Jatkossa osaan myös vaihtaa mielialan ym. mukaan.
  Käypä katsomassa, kun ehdit:)

  VastaaPoista