Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


tiistai 23. helmikuuta 2010

Pistokkaita ja siemeniä


Nyt se sitten alkoi! Ensimmäiset pistokkaat on otettu pelargoneista, Pelargonium Zonale-hybr., ja pistetty multaan. Pariin pieneen purkkiin vain....Olen aina pitänyt näistä iso-äidin kukkasista. Siskon kanssa pikku-likkoina laulettiin lomamatkoilla auton takapenkilla " Mummon pelargoniaa". Vanhemmat saivat kuulla sitä hoilotusta kyllästymiseen asti. Sen jälkeen en ole juuri laulanutkaan, mutta pelargonit ovat kyllä kulkeneet mukana, niin oikeina kasveina kuin tekstiilienikin kuvissa. Kuvan lohenpunaisen pelargonin olen kasvattanut siemenistä kolme vuotta sitten. Se on kukkinut hienosti ja taimia on tullut runsaasti jo jakoonkin. Katkaisen virkeimmät varret, poistan alimmat lehdet ja tuikkaan kosteaan multaan. Siitä se uusi kasvu on alkanut, toivottavasti nytkin:).Alla olevassa kuvassa tämän tilan vanhat maitotonkat ovat saaneet kaverikseen em. pelargoneja. Kuva viime kesältä.

Tänään kiertelin puutarhamyymälöissä ja katselin kaikenlaista tarpeellista ja tarpeetontakin. Mukaan lähti neljä pientä minikasvihuonetta, jotka pääsevät taimi-ikkunalle. Täytyy vain malttaa, ettei laita kaikkea liian aikaisin. Löysin kivoja nimikylttejä, jotka voisi laittaa kasvin viereen puutarhassa. Nimien muistaminen kun tekee tiukkaa välillä, varsinkin tieteellisten nimien:(. Kyltit olivat puisia pienessä varressa ja niissä oli liitutaulu, johon voisi kirjoittaa. Ainoa vika oli hinta, pari €/ kpl....minulla on n. 400 kasvia, joten vaikka osallekin, investointi tuntui isolta. Yritän kehitellä jonkin kierrätysidean tähän. Niin ja ideoita otetaan myös vastaan!

Kuvakollaasissa olevat Gerberan kukat, Gerbera jamesonii, ovat ruukkukasvista, jonka ostin pakkaskauden iloksi keittiön pöydälle. Tiesitkö, että Gerbera, suomenkieliseltä nimeltään sädelatva on sukua kotoiselle voikukallemme? Yritän saada sen menstymään sisällä ja siirrän sitten kesällä ulos. Se on kuulemma kova kukkimaan, jos vain muistaa lannoittaa. On hauska kokeilla uusia kasveja varsinkin, jos niitä tuotetaan kotimaassa kuten gerberat nykyisin.

Siemenpusseja alan selailla ja selvitellä, mitä pistän ensimmäisenä kasvamaan. Sain järjestettyä olohuoneen nurkkaan taimia varten ihan oman paikan siirtelemällä kalusteita eri paikkoihin. Koti muuttui taas hieman ja muutos virkistää pikkuisen. Saisi aurinko alkaa jo lämmittää, että kasvu alkaa ja mieli virkistyy:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti