Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


maanantai 7. kesäkuuta 2010

Sipulikukkia


Kävikin niin, kun pelkäsin kaiken kukinnan menevän liian nopeasti ohi hellejakson takia, että kaikki hiiiiidastui....siis on ollut aika koleaa välillä. Se on hienoa, että on saanut nauttia tulppaaneista ja narsisseista pitkään tänä keväänä. Kaikella on näköjään aina puolensa:)

Kaikki kuvien ihanuudet ovat vielä kukassa, paitsi valkoinen pikarililja :). Minulla on samoja kasveja eri puolilla puutarhaa, joten kukinta jatkuu...varjossa vasta alkaa kun auringossa loppuu. Valkoinen tulppaani yllätti positiivisesti: Se on näyttävä, nuppu hurmaava ja kukinta kestää pitkään. Kukka on ylhäältä katsottuna kuin ruusu! Mikä parasta, myyrät ovat jättäneet tulppaanit rauhaan. Samaa ei voi sanoa kaikista narsisseista:(. Osa sipuleista löytyi mistä sattuu ylös kaivettuina ja kuivuneina....

5 kommenttia:

 1. Luulinkin jo, että joukkoon eksynyt ruusunen:) Hieno kokoelma sipulikukkia ja todella - luonto ei näytä laittavan ollenkaan pahakseen näitä viileitä säitä vaikka me puutarhurit vähän lämpöisempää kaivattaisiin. Kesäkukkia en ole vielä uskaltanut laittaa kun olen pelännyt pakkasia, ehkä tänään - ei tässä nyt enää voi olla montaa yötä, jolloin joutuisi peittelemään...

  VastaaPoista
 2. Valkoiset kukat ovat aina niin kauniita ja herkkiä.

  VastaaPoista
 3. Minä olen laittanut osan kesäkukista jo maahan ja ruukkuihin, kun en saanut enää mahtumaan mihinkään;). Yhtenä yönä vain suojasin... Tänään laitan loput daaliat ja kesäkiukat maahan:)

  VastaaPoista
 4. Kauniita, kivat nuo kuvat noin muuten, miten ihmeessä sait ne niin?
  Minulla on paljon opettelemista, kun vain kerkiäis blogin teossa!
  Mukavaa kesää Eija! :)

  VastaaPoista
 5. Tänne blogiin kuvien lataaminen on mielstäni hankalaa...joskus onnistuu hyvin ja joskus ne menee miten sattuu:( En oikein ymmärrä...Nyt laitoin kaikki kuvat pieninä ja keskelle, niin asettuivat sievään parijonoon:)
  Ihanaa kesää sinullekin Seijastiina!

  VastaaPoista