Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


perjantai 28. toukokuuta 2010

Valkoisen hurmaa

Valkoinen väri on niin ihana kasveissa:). Se on raikas alkukesästä ja loppukesästä iltojen pimetessä se hehkuu luoden salaperäistä ja romanttista  tunnelmaa. Monet lempikukkani ovat valkoisia, kuten juhannusruusu ja runoilijan narsissi. Uskon, että moni muu jakaa mieltymykseni. Alkukesän kukkijoissakin on paljon valkoisia niin perennoissa kuin luonnon kasveissakin. Mikään ei ole ihanampaa kuin valkovuokko "matto" puiden alla tai valkoisten lemmikkien hentous tai tarhakylmänkukan loistelias kukka...tai omenapuun kukan herkkä kauneus! Näitä on niin paljon....Tuoksuja ei pidä myöskään unohtaa: Tällä hetkellä norjanangervojen tuoksu huumaa....

Kuvakollaasissa tällä hetkellä kukkivia Siilin pihalla. Kasvit ylhäältä vasemmalta:  Luumu, kaukaasian pitkäpalko, narsissi, narsissi, kirjopikarililja, omena, marjatuomipihlaja, helmililja, miinan köynnös, narsissi, tuomi ja kaunokainen. Klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmkaksi:)

Valkoisen hurma liittyy minulla myös kalusteisiin. Kuvassa työhuoneeni ikkunasta näkymä varjoisalle levähdyspaikalle istutusten keskellä. "Varjoauringon", siis laatoituksen tein viime syksynä vanhoista pihalaatoista, joita jäi kuistin rakentamisen myötä tarpeettomiksi.

1 kommentti:

  1. Voi miten kaunis on tuo näkymä työhuoneesi ikkunasta,AIVAN IHASTUTTAVA OLOPAIKKA!!
    Valkoinen on kaunis, minäkin ootan valkoisia ruusuja ,ovat jo nupulla. Kauniita kuvia: Valkoisen hurmassa. :)

    VastaaPoista