Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Juhannus...sinistä ja valkoista

Juhannuksen aika herkistää erityisesti kesälle. Johtuneeko siitä, että usein juhannuksen jälkeen vihreys tummenee, hento ja herkkä alkukesän vihreys häviää :( Pitää nauttia täysin siemauksin, tankata värejä, erityisesti vihreää kasvun väriä. Tämän vuoden kasvu on ollut hurjan rehevää. Nyt kukkii jo monia kasveja, jotka eivät aina ehdi juhannukseksi......

Otsikon sininen ja valkoinen tulee siitä, että minulla kukkii tähän aikaan kesästä runsaasti juuri sinisiä ja valkoisa kukkia. Juhnnusruusujen ja siperiankurjenmiekkojen, perinnekasvien lisäksi kuvissa on sinivaleunikkoja! Sininen ja valkoinen:). Sain pienet taimet viime syksynä ystävältäni Pirjolta, joka on uskomattoman taitava puutarhailija! Toivotaan, että saan nämä hienot unikot menestymään!

Ihanaa Juhannusta kaikille puutarhailijoille:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti