Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


torstai 18. maaliskuuta 2010

Risuja ja kristalleja

Lokakuun viimeinen päivä-teksti  viime vuoden puolella sisältää kuvan kuistilta, jonka kattoon ripustimme viime keväänä kaadetun salavan suuren oksan. Siitä oksasta ripustelin sitten risupalloja, lyhtyjä ja kristalleja. Ajattelin, että siitä tulee hieno kokonaisuus, jonka vielä kruunaa humala, Humulus lupulus, joka seinustalta kasvaa katokseksi.....Idea oli ihan kiva aluksi, mutta kun humala kasvoi ja kasvoi ja kasvoi... ja peitti lähes kaiken! Nytkin kuistilla on valtavasti humalan voimakkaita oksia ja lehtiä, jotka eivät tippuneetkaan:(. Oksat ovat mielestäni hienon näköisiä talvella, mutta lehdet ovat tosi ikävän näköisiä. Kevään ensimmäisiä urakoita onkin riipiä koko hoito alas.

Risupallot ja kristallit sen sijaan ovat ihania! Ne ovat niin eri näköisiä riippuen säästä ja valosta. Kuvakollaasissa muutamä otos....värit ovat välillä uskomattomia, varsinkin kun kristalli heijastaa värileikkiä joka puolelle:)

2 kommenttia:

  1. Tervehdys ^_^. Tulin kurkkimaan kanssa, sulla täällä mukava meiniki, ihania kasveja ja kaikkea luovaa. Nuo kristallit ovat kyllä kivan näköiset, pitäisköhän uhrata se vanha kruunu kaapin periltä, sitä kun ei taideta enää kattoon laittaa... ja saahan ne takaisin jos haluaa!

    Täytynee tulla joskus oikein ajan kanssa katsomaan teoksiasi, taidat olla luova ihminen!

    VastaaPoista