Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


maanantai 29. maaliskuuta 2010

Hyvää pääsiäistä

Kevätauringon myötä saapuvat leikkotulppaanit, Tulipa, kauppoihin. Ensimmäisen suuren kimpun minäkin ostin heti kotiin. Voimallisen punaoranssin. Ne kestivätkin melko kauan , kun maltoin leikata kunnon imupinnat ja laittaa vain vähän vettä. Yöksi viileään vieminen lisää myös niiden kukinta-aikaa. Keittiömme on pohjoisen puolella ja sinne tarvitaan aina erityisesti lämpöisiä värejä. Joulun punainen taittuu nyt oranssiksi ja kohta keltaiseksi.....

Kuvan vanhan lipaston päällä on hurmaava Ritva Korhosen tekemä taidekaappi, joka saa minut aina hieman liikuttumaan. Kaapin hahmon kasvoilla valuu kyyneleitä ja  hänen ilmeensä on muutenkin surumielinen. Sopii minun elämäntilanteeseeni oikein hyvin. Kaappi on hyvällä tavalla surumielinen. Elämässä on onneksi paljon myös iloisia asioita:) ja niihin kuuluvat tietysti sisustukseen, kasveihin ja puutarhaan liittyvät asiat.
Seuraavaksi hankin sitten somia Tete narsisseja.....siihen keltaisen vaiheeseen:).

Vasemmalla olevan kuvan perunanarsissit ovat levittäneet ihanaa tuoksuaan jo viikon ajan ulkokuistillamme. On aika kiva tulla kotiin, kun ne ottavat vastaan....

8 kommenttia:

 1. Tuo kaappi on tosiaan vaikuttava.
  Ja tulppaanit hienon värisiä,tuovat lämpöä ja iloa elämään:).Perunanarsisseja minäkin toin tänään kotiin kaupunkireissulta,inhoan sitä nimeä,Bridal Crown on nätimpi...Ja tuoksu ihana:).Mukavaa pääsiäisen alusviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos samoin:) Olen samaa mieltä, nimi on niin arkinen. Yritän aina muistaa laittaa tieteelliset nimet, mutta nyt unohtui. Hienoa, että sinä teit sen:)

  VastaaPoista
 3. Olen hulluna keväisiin tulppaaneihin, ja usein juuri noihin voimakkaan punaisiin.
  On jännä kokeilla, miten tulppaanien ja maljakkojen värit stemmaavat yhteen. Tulipunainen tulppaani indikonsinisessä maljakossa on huikea. Toinen tunnetila syntyy valkoisten tulppaanien ja vaalean 50-luvun maljakon yhdistelmästä.

  Sinun asetelmasi ovat hienoja :)
  Harmi, että kukkakaupan tulppaanikausi loppuu usein pääsiäisen tienoilla.

  VastaaPoista
 4. Se on totta, mutta onneksi pikkuhiljaa alkaa maa sulaa ja sieltä työntyä kaikenlaista ihanaa. Sitä odotellessa värikkäät tuöppaanit ilahduttavat kovasti.

  VastaaPoista
 5. Yritetään aina muistaa iloiset asiat ^^. Kevään kukat tuntuu piristäviltä nyt. Eilen hain ison kimpun koivunoksia sisälle kun metsässä oli kaatunut koivu. Sen latvaoksissa oli jo vihreää pilkettä vaikka se makasi siellä lumen ja loskan peittämänä.

  VastaaPoista
 6. Kauniita ovat tulppaani kuvasikin.
  On silmälle iloa katsella täällä sivujasi.
  Mukavaa kevättä, on ilo myös kun peipposet jo laulaa, kun avaan ikkunan. :)

  VastaaPoista
 7. Mahtava tuo Narsissikori, oletko itse tehnyt sen? Tulppaanit tuovat kevään talven keskelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koria itse tehnyt. Taisin kirppikseltä joskus löytää. Asetelman olen kyllä tehnyt itse :)

   Poista