Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


lauantai 7. marraskuuta 2009

Tyrnejä

Tänä aamuna heräteessä maa oli ohuen lumipeitteen peitossa. Maisema oli harmaa ja pilvinen, mutta lumi antaa kuitenkin valoa. Voi, kun lunta tulisi lisää! Tyrnimaa näyttää erikoiselta. Oranssi on niin poikkeuksellinen väri marraskuussa:). Tyrnisato oli tänä vuonna valtava, samoin luonnonmarjojen sato. Siitä syystä meillä jäi marjoja vielä runsaasti puihin. Syömme tyrniä päivittäin ja toivon mukaan se pitää flunssat loitolla! Tässä ihana resepti voimajuomasta:

Murskaa 2 dl tyrniä sauvasekoittimella
Siivilöi mehu( kuoret ja siemenet voi leipoa vaikka pullaan)
Murskaa 3-4 dl masikoita joukkoon
Murskaa 1-3 banaania maun mukaan lisäksi
Lisää vettä tai kivennäisvettä halutessasi

Näin saat ihanan nektarin, joka maistuu lapsillekin! Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti