Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


torstai 12. marraskuuta 2009

Lunta


Pari päivää sitten saatin tännekin lumipeite. Hohtavan puhdas lumikuorrutus muutti maiseman ja pihapiirin aivan erilaiseksi. Tunnelma on hieno ja rauhoittava:) On se onni, että meillä on nämä erilaiset vuodenajat! Olen sitä mieltä, että olemme hyvin onnekkaita. Saamme nauttia niin monenlaisista asioista luonnossa. Ehkäpä kesäkin tuntuu niin ihanalta, kun meillä on tämä pitkä pimeä kausi, jota kuitenkin lumi valaisee vähän.

Puunhakureissulla kotiovi näkyy somasti lumisten omenapuun oksien välistä.
Pikkuhiljaa pihaan tulee pieniä polkuja lumeen... Meidän tekemiä arkisissa askareissa. Martta-kissan vauhdikkaita jahtipolkuja. Joskus joku haluaa tehdä pienen polun päähän lumienkelin ja katsella hiljaisuudessa kirkasta tähtitaivasta ja toivoa tähden lentoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti