Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Oi miksi syksy saapuu ennen aikojaan....

Kiinankärhö `Anita`kukkii vasta nyt ja runsaasti.
Upea daalia `Bishops Dower`ilahduttaa vielä.


Jos joku osaisi vastata tuohon otsikon kysymykseen, niin olisipa kiva. Kesä kun aina tuntuu liian lyhyeltä, varsinkin sateisen kesän jälkeen. Onneksi nyt on ollut melko lämmintä. On voinut jatkaa pihapuuhia kaikessa rauhassa. Paljon niitä on vielä tekemättäkin: Istutusten kanttaus kesken, samoin kitkeminen ja kukkasipulitkin nököttävät vielä pusseissaan. Niin ja ruukut ovat täynnä perennoja, jotka pitäisi saada maahan...

Luonto on kuitenkin kaunis syksyn väreissä. Se ilahduttaa varsinkin aurinkoisina aamuina, jolloin pieni nuottasaari ilmestyy näkyviin kullan keltaisena ja hohtavana:)

Pihapuuhia tehdessä on toki vielä monta kivaa juttua ilmestynyt eteen. Kullero on aloittanut toisen kukintakierroksen, samoin juhannusruusu ja jotkut esikot. Daaliat, miekkaliljat ym. kukkivat myös vielä komeasti kun ei täällä ole vielä ollut yöpakkasia.

Salkoruusu vielä kukassa

Kulleron toinen kukinta tänä vuonna.
Koristevattukin kukkii uudestaan.

2 kommenttia:

  1. Sitä minäkin ihmettelen, minne se kesä meni, kun ei sitä oikein ollutkaan!

    VastaaPoista
  2. Blogissasni on sinulle tunnustus, käy noutamassa.

    VastaaPoista