Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


keskiviikko 17. lokakuuta 2012

TALVIUNILLE

Chilisatoa saa nyt sisällä

Ihana maitokello kukkii yhä

Samoin ruusumalva :)


Siili on sieluni eläin ja se etsii jo vimmatusti talviunille pesää. Samaa tekee minunkin mieleni, asettua talviunille ja herätä vasta keväällä, jolloin juuri istuttamani kukkasipulit aloittavat kukintaansa ;) Oikeasti odotan kyllä OIKEAA TALVEA! Jatkuva sade meinaa viedä minusta kyllä voimat kokonaan. Joutuu pinnistelemään, saadakseen itsensä liikkeelle. Nyt olisi mahdollisuus siihen pesän laittoon kuin siilillä. Vanhat, mutta kivat sohvat verhoilutin juuri ja pussillinen kankaita odottaa innostusta ompelemiseen. Siis korituolit kaipaavat uudet pääliset, ovat odottaneet jo pari vuotta....

Marttakin viettää sisällä aikaa enemmän. Ulkona kastuu tassut :( Korituolien vanhat pääliset kelpaavat Martalle, mutta minä kaipaan jo uusia. Raitakankaat valmiina, kunhan inspiraatio iskee ;)

Tämä viikko alkoi sateisena, ylläri tänä vuonna! Onneksi ehdin viime viikolla tehdä monta tärkeää syystyötä valmiiksi. Kanttasin istutusalueet ja kitkin, istutin kukkasipuleita runsaasti ja tein jopa syyskylvöjä! Kameran kanssakin olen kiertänyt ahkerasti. Tuntuu tärkeältä ikuistaa vielä viimeiset suloiset kukkijat ennen talven tuloa. Keijupuutarhakin on saanut uutta ilmettä, kiitos puolison, joka jo tietää, mistä pidän. Hurmaava keloontunut puu tuli puukuorman päällä keijujen iloksi ja minun :)
Keloontunut puu sai kivipuron, sammalia ja kallioimarteita seurakseen. Keväällä toivottavasti myös istuttamani valkoiset helmililjat nousevat näkyviin.

Talvisijoituksen tarvitsevat myös pelargonit, verenpisarat ja daaliat. Daaliat ovat vielä maassa ja kukkivat edelleen:) Yöpakkasia ei ole vielä ollut ja siksi annan niiden vielä olla. Kunhan varret paleltuvat, siirrän juurakot autotalliin. Ihastuttavan ruostekukan juurkakosta aion osan ottaa suojaan ja osan jättää maahan reilun hiekkakerroksen alle. Monet harrastajat ovat saaneet sen talvehtimaan hyvin maassakin, ainakin jos on kunnon lumipeite, joka III-vyöhykkeellä yleensä on.

Pelargonien ja verenpisaroiden välietappi ennen autotallia on kuistilla. Vähän on ahdasta....
Yksi tyypillinen syystyö, mitä en tee, on haravointi. Toivon vielä sen verran kuivaa, että pääsen ruohonleikkurilla hurauttamaan lehdet silpuksi. Sitä odotellessä, pidetään hämärän hyssyä:)

Martta auttaa puutahatöissä :)

2 kommenttia:

 1. On sinulla talvetettavia, jos kaikki kuistin kukat johonkin aiot sijoittaa. Martan asento korituolissa on tyypillinen meidänkin Juusolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti tuo talvetettavien määrä lisii joka vuosi. Onneksi meillä on normaalia lämpötilaa hieman alhaisempi rappukäytävä, jonka ikkunoille pelakuut mahtuu ja autotalli, jonne muut vien.
   Kissat osaa ottaa elämän rennosti:)

   Poista