Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


torstai 3. toukokuuta 2012

OI IHANAA, TOUKOKUU !

Helmililjat ovat tässä vanhan ikkunanpokan lämmössä availemassa kukkiaan.
Tänään lähti järvestä jäät melkoisen tuulen saattelemana. Vastarannalle! Mainio juttu, koska se säästää laituriamme kovasti:)Naapurin laituri oli kyllä jo poikittain rannassa, mutta sekin saatiin pelastettua. Avantouintikausi jäi sitten vapun päivänä taakse tältä keväältä. No, vesi pysyy kyllä vielä hetken virkistävän kylmänä;)

Sinivuokko

Kevättähti

Skilla eli idänsinililja

Loistoesikko

Valkovuokko

Kevätlinnunsilmä
Sään viileydestä huolimatta kevät etenee. Joka päivä kierrän ainakin kaksi kertaa tutkimassa, mitä maasta on ilmestynyt. Krookusten kukinta on jo lopuillaan. Esikot, skillat ja helmililjat aloittelevat pikku hiljaa. Laukat, narsissit ja tulppaanit työntävät jo nuppujaan aurinkoa kohti. Kyllä kevät on ihmeellistä aikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti