Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


tiistai 8. toukokuuta 2012

OI IHANAA, TOUKOKUU JA ESIKOT !

Tänään olin toisella paikkakunnalla töissä. Vaikka oli mukava työpäivä, vähän poltteli kun oli niin huikean ihana ilma. Puutarhaan olisi pitänyt päästä! Kotiin päästyäni tein kierroksen puutahassa kameran kanssa. Miten vuorokaudessa saattaakaan tulla muutoksia, kun vain on lämpöä tarpeeksi!
Suikeroesikko valkoisena

Loistoesikko

Suikeroesikko pinkkinä

Palloesikko

Venäjän kevätesikko
Esikot olivat hurahtaneet kukkaan täysin :) Varsinkin pinkki suikeroesikko, jota minulla on ollut jo yli 20 vuotta, on ihan täynnä kukkia tänä keväänä. Uusia puutarhassani ovat palloesikot ja monet muut myöhemmin kukkivat lajikkeet.

1 kommentti:

  1. Sanos muuta, tein ihan saman havainnon, että lämpö saa ihmeitä aikaan päivässä! Vaikka ei meillä nyt mikään niin kovin lämmin ollutkaan, mutta kuitenkin lämpimämpää kun viime päivinä yleensä.

    VastaaPoista