Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


tiistai 24. huhtikuuta 2012

KEVÄT !

 Ensimmäisen leskenlehden bongasin  sunnuntaina aurinkoisesta paikasta rannalta. Tarkkaan katsottuna se on todella kaunis, pieni aurinko. Se valaisee vielä karun ja ruskeasävyisen maaston :)

On sitä odotettukin! Kevättä! Nyt näyttää siltä, että se etenee jo vinhaa vauhtia:) Sunnuntai oli aurinkoinen ja lämmin, krookukset avasivat suloiset kukkansa ja pientä pörinääkin oli näkyvissä, lintujen sirkutuksesta nyt puhumattakaan. Että tuntuu hyvältä!

Paitsi sitten, kun suuri osa istutusalueista ja nurmikoista paljastuu lumen alta. Myyriä on ollut liikkeellä, joka sorttia. On kekoja, koloja ja makkaroita. Sipulikukkia on siirrelty ihan muihin paikkoihin, mihin ne muistin istuttaneeni ja merkkitikut kasveista on myös missä sattuu! :( Arrrrrrhhhhh!  No, toivottavasti ei sen suurempia tuhoja....sen näkee sitten, kun kasvu pääsee vauhtiin kunnolla.

Ensimmäinen suloinen maasta pungeraja on raparperi!

Sunnuntaina laitoin kuistin kesäkuntoon ja join siellä päiväkahvit. Ah!
Isokoskelo pariskunta ilmestyi avantomme reunalle.

Samoin sinisorsa pariskunta löysi sulapaikan rannasta.
Tänään on sumuinen ja harmaa, mutta lämmin päivä, joten olen koneella vielä. Kohta lähden kuitenkin keräämään kaikki suojaverkot pois, raivaamaan paljastuneita penkkejä ja nauttimaan kevään tuoksuista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti