Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


torstai 31. toukokuuta 2012

HATTIVATTEJA....

Salavan alla on varjoinen levähdyspaikka, helteitä varten :)
Otsikko voi tuntua hieman oudolta puutarhablogissa, mutta selitän. Toukokuun ihanat lämpimät päivät saivat monenmoisen kukinnan aikaan puutarhassa. Innostuin tietysti istuttamaan jo kaikki ruukut ja saavit ja kattilat ja muut irtonaiset purnukat, kottikärryt mukaan lukien,  täyteen kesäkukkia, joita olin suurella vaivalla kasvattanut siemenistä. Sitten alkoi viiletä ja sääihmiset uhkailivat hallaöillä:(. Ei auttanut muu kuin etsiä harsoja ja aloittaa kasvien hunnutus niillä. Kun sain urakan valmiiksi illan hämärissä, puutarha näytti olevan täynnä hattivatteja! Nämä hattivatit saavat koristaa ainakin ensi yön vielä Siilinpihaa. Jospa sitten taas lämpenisi ja saisin kukat näkyviin ja hattivatit laatikkoon;)

Lämpimän jakson ansiosta on jo rehevän näköistä ja niin monet kukat puhejenneet täyteen loistoonsa:).
Siemenistä kasvattamani akilleija `Chokolate Soldier`kukkii
Mustia orvokkeja, japaninakilleijoja ja rönsyansikkaa

Morsiusleinikin kukka on kuin minikokoinen daalia

Tässä tulpaanissa on hauskoja raitoja

`Double Abba` lajikkeen kukat ovat valtavan kokoisia

Tulikellukka on jokas kevään ihana väriläiskä

Altaan reunalla patjarikkoa

Viime syksyn hankintojen kiva yllätys on tämä metsätulppaani :)

Valkoisa lemmikkejä

Runoilijan narsissien kukinta jatkuu pitkään. Tässä tarhatyräkin joukossa.
Viielämmästä säästä on kyllä hyötyäkin, jos nyt jotain hyvää siitä pitää kaivaa esille. Nimittäin kukinta ei mene niin pian ohi:) Nautitaan alkukesän ihmeellisestä vihreydestä ja kukkien värikirjosta!

1 kommentti:

  1. Aivan ihana tuo sinun akileijasi. Nyt taisi minua puraista akileijakärpänen.

    VastaaPoista