Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


sunnuntai 8. tammikuuta 2012

TALVIUNEN LOPPU

Tänään se sitten tapahtui! Heräsin! Oikeasti olen niin valosta riippuvainen, että koen syksyn ja loppuvuoden todellakin nukkuvani:( Siili on sieluni eläin ja olemme samanlaisia talviunen suhteen. Ei oikein irtoa mikään. En saa aikaiseksikaan mitään. Ei oikein mikään huvitakaan. Eikä mitään ainakaan näe tältä pimeydeltä ;). Liikkuminenkin on niin kankeaa joulusyöpöttelyn jälkeen. No, ei elämä ihan noin kauheaa ole, enkä masentunutkaan ole, mutta minä nyt taidan tarvita tätä lepokautta jaksaakseni taas innostua auringon myötä!

Huikea auringon nousu ja reipas pakkanen ( -13 ) saivat minut heräämään ja lähtemään ulos! Lenkille ja kuvaamaan ihmeellisen näköistä luontoa, joka oli saanut puhtaan valkoisen kunnollisen kuorrutuksen, vihdoin! Järven jäälle en kuitenkaan uskaltanut, koska se on varmasti heikko. Kiinnostavia jälkiä siellä olisi ollut....ahma, ehkä?

Aamulla aikaisin maisema sisältä kuvattuna

Keiju seuraa tapahtumia

Puolison tekemä portti

Valamonruusun kiulukat

Punakoison marjoja

Toinen portti, joka on tehty vanhoista siltarummuista ja metallista

Lehtoängelmä


Hienoja yksityiskohtia lumitähtien tekemänä
Puutarhakin näyttää taas kinnostavalta, kun kaikki romppeet ja risukot ovat piilossa lumen alla. Voi kuinka sininen taivas onkaan!

2 kommenttia:

  1. Tänään oli tosiaankin kevättä ilmassa. Pitkästä aikaa odotan puutarhaa kainosti toivoen, ettei niin kuumia ja kuivia kesiä kuin edelliset.

    Lumipuutarha on minusta aina lumoavin...

    VastaaPoista
  2. Kuvistasi näkyy riemu! Samaan yhtyy moni, kun lumi taas heijastaa valoa ja verhoilee puutarhat ja maisemat satumaisesti. Kevättä kohti kuljetaan.

    VastaaPoista