Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


lauantai 14. tammikuuta 2012

TALVEN JA KESÄN VALOA

Olen tainnut täällä hihkua valosta aika usein. Joko sen puutteesta tai sitten sen ilmestymisestä jälleen.
On varmasti tullut selväksi, miten tärkeää valo ja aurinko minulle ovat. Siitähän oli jo tarinaa edellisessä postauksessa.

Tänään tehdessäni lumitöitä pihalla ja vielä rannallakin, jäin miettimään sitä, miten valo onkaan erilaista eri vuodenaikoina. Talven valoon liittyy aina lumi. Jos sitä ei ole niin tuntuu erityisen pimeältä ja kurjalta kuten viime vuoden lopulla. Kun lunta vihdoin tuli, se kirkasti kaiken. Hieman ajoittain pilkistävä aurinko saa koko maiseman kimaltamaan huikean kirkkaana. No, ei muuta kuin aurinkolasit esiin! Sitten voi tietysti hieman valittaa, kun on niin hiivatin kirkasta;)

Kesällä on niin hurjasti värien yltäkylläisyyttä, että aurinko saa ajoittain kaiken näyttämään suorastaan räikeältä! Ja taas tarvitaan aurinkolaseja;) Osaisinkohan ollenkaan samalla tavalla haltioitua valosta, väreistä, kaikesta luonnossa, jos meillä ei olisi näin valtavia eroja eri vuodenaikoina.....
Tänään

Kesäkuun lopulla

Tänään

Elokuussa

Tänään

Elokuussa
Kuviin päätin ottaa nämä rajuimmat erot eli talven ja kesän. Kesää on kyllä ikävä!
Tässä on sitä kauneinta kesävaloa! Arvatkaapa, mikä tämä on?
6 kommenttia:

 1. Hienoja vastakohtia!

  Joka talvi miettii, että on aika uskomatonta kuinka kasvit pakkasista selviävät ja keväällä ihmettelee niiden kasvuunlähtöä.

  Olisiko tuo kukka lehtoängelmä läheltä kuvattuna?

  VastaaPoista
 2. Kenenkähän kello nyt heittää, kun kahdeksan jälkeen illalla nämä kommenttini laitoin! ;)

  Esikatselussa kellonaika näyttää olevan pari tuntia oikeasta jäljessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä onkin tämä kommenttiosa muuttunut eileisen jälkeen! Kelloajat eivät ole aiemmin näkyneet ollenkaan. Pitää yrittää muuttaa.....

   Poista
  2. Nyt onkin kuulemma tullut uusi kommentointisysteemi bloggeriin, täytynee minunkin se yrittää ottaa käyttöön.

   Poista
 3. Voi kuinka tulee kesää, vihreyttä ja valoa, räiskyviä värejä ja kukkia niin ikävä... Onhan tuo valkoisuus ja lumisuus kaunistakin, mutta voisi jo tulla kevät!

  IHania kuvia olit laittanut. Kiitos!

  VastaaPoista