Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


sunnuntai 27. marraskuuta 2011

PIPAREITA JA VANHOJA PITSEJÄ

Tuli sitten sateinen, välillä räntäsateinen, harmaa sunnuntai. Olin ajatellut ulkoilla ja katsella ympäröivää luontoa: Muutoksia, joita siellä tapahtuu joka päivä. Harmaus ja tihkusade ei vain houkutellut, joten päädyin joulukoristelemaan kotia:). Tuntuikin tosi kivalta laittaa lämpimiä värejä, siis punaista, turkoosin sijalle. Kesätekstiilit ja -astiat saivat väistyä. Joskus mukavilta ja kodikkailta tuntuvat ratkaisut eivät vaadi suuria rahasummia tai suurta vaivaa. Tällä kertaa idea lähti pipareista, joissa oli jo reikä valmiina...ripustin niitä ikkunaan kapan kaveriksi. Kesäkappaa en vaihtanutkaan joulukappaan vaan päätin pysyä osittain valkoisessa. Punainen ja valkoinen on mielestäni kaunis yhdistelmä, raikas. Keittiössämme on vanhaa lämmintä puupintaa paljon, joten senkin takia valkoinen on tärkeä väri. Pipareita ripustin myös kynttelikköön vanhojen pipari-ja muffinssimuottien kanssa. Hetkessä tuli jouluinen tunnelma:)
Lampunvarjostimet  alkoivat näyttää ankeilta......Pienen penkomisen jälkeen löysin vanhoja pitsilakanoita, joissa on vielä osittain ehjiä kohtia. Niistä sain ommelua mekot varjostimille, ihan nappikiinnityksellä! Helpot siis pestä:). Vielä jouluinen pipariliina, äidin vanha kaitaliina lipaston päälle ja punaiset kynttilät palamaan. Tänään leivon ensimmäiset joulutortut ja katan punavalkoisia astioita ja nautin jouluisesta tunnelmasta hämärtyvässä illassa. Tuli ihan hyvä mieli:)6 kommenttia:

 1. No hyvä mieli tuli tänne asti. Kaunis toteutus hyvistä ideoista. Leppoisaa päivän jatkoa Eija!

  VastaaPoista
 2. Valkoinen pitsikin on jouluisaa, varsinkin piparisomisteilla ja tosi ihanat lampunvarjostimet, hmmm, minullakin oisi pitsilakanoita:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos:) Kierrätys on miun mielstä tosi kivaa ja hauskaa ja tietysti hyödyllistä. Varsinkin silloin, kun keksii jonkin toimivan jutun:)

  VastaaPoista
 4. Voi miten huokailen ihastuksesta, kaikkea ihanaa sisustusta olet tänään puuhaillut ja kyllä on kaunista piparisomisteet tuoksuvat pikkujoulua tänne asti. Mukavaa pikkujoulua ja 1.adventtisunnuntaita!

  VastaaPoista
 5. Hei Eija,
  niin kauniita kuvia. Tuo blogin alkukuvakin, mikä tunnelma.

  VastaaPoista
 6. Jaana, otsikkkokuva on otettu kuistilta järvelle päin...zoomia kyllä käytetty. Pikkuinen saari on noin 200m päässä rannasta. Maisema on ollut juuri tällainen harmaa pitkään, mutta sävyjähän siinäkin on paljon:)

  VastaaPoista