Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


maanantai 21. marraskuuta 2011

JOUTSENET

Kotijärvellämme on vuosia pesinyt yksi ja sama joutsen pariskunta. Useina vuosina poikasia on havaittu vain yksi, joinakin kaksi. Toissakesänä toinen urosjoutsen yritti vimmatusti päästä porukkaan mukaan tai valloittaa naarasta itselleen tai valloittaa reviiriä itselleen.....
Eipä onnistunut, mutta saimmepa seurata monenmoista draamaa harva se aamu. Meteli oli melkoinen aamuvarhain. Joutsenten äänethän eivät ihan satakielelle vedä vertoja;) Törähdysten saattelemana ne ajoivat toisiaan takaa pitkin järven selkää.


Viime yön pakkanen -10 astetta sai hienoja luomuksia aikaan puron varrelle.

Punatulkutkin vierailevat syreeneissä.

Niittyhumala on saanut lumikuorrutuksen.
10 joutsenta oli tässä porukassa, yksi kuvan ulkopuolella.
Tänä aamuna sitten näimme kotirannassa valkoisia möykkyjä. Ensin tuli mieleen lumikasat, mutta kun lunta ei vieläkään ole kuin ihan hippusen, koristeen omaisesti. Joutseniahan siellä oli syömässä pitkät kaulat vedessä ja pyrstö pystyssä! Menin vikkelästi kameran kanssa rantaan, että voisin kuvata. Harmi vain, että ne havaitsivat minut ja lipuivat kauemmas rannasta ylväästi rivissä. Onnistuin kuitenkin saamaan pari kelvollista kuvaa. Joutsenten kokoontuminen taitaa tietää sitä, että ne tekevät lähtöä muihin maisemiin. Pari tummaa poikastakin on joukossa, joten pesintä taisi onnistua:)

1 kommentti:

 1. Eino Leino sen sanoi;

  »Oi, valkolinnut, vieraat Lapin kesän, te suuret aatteet, teitä tervehdän!
  Oi, tänne jääkää, tehkää täällä pesä, jos muutattekin maihin etelän!
  Oi, oppi ottakaatte joutsenista! Ne lähtee syksyin, palaa keväisin.
  On meidän rannoillamme rauhallista ja turvaisa on rinne tunturin. »

  VastaaPoista