Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


perjantai 11. marraskuuta 2011

KORISTEITA

Pikkuhiljaa, ensimmäisten pakkasöiden käytyä, on pakko alkaa katsella puutarhaa toisin. Siis niitä mahdollisuuksia, mitä siellä vielä on. Komeamaksaruohot ovat tuttuja monelta syksyltä. Niitä voi napsia ruukkuihin ja saattavat kestää kevääseen asti hienon värinsä säilyttäen. Joltain toiselta harrastajalta bongasin koristevatun lehdistä tehtyjä koristeita, ruusuja. Tämä koriste on tuttua tutumpi, kun olen näitä ruusuja näpertänyt putiikissamme pakettien päälle koristeiksi. Mutten ollut oivaltanut, että sitä voi hyödyntää näinkin:). Havut, hopeamarunat, päivänhatun siemenkodat, sammalet......paljon löytyy materiaalia ihan kotipihalta ja lähialueelta.Syksyisin tulee kierreltyä ympäristössä paljon enemmän kuin kesällä. Näkyvyyskin on niin hyvä, kun puiden lehdet ovat tippuneet;). Vaatimattomat yksityiskohdat luonnossa tulevat esille ja hurmaavat kauneudellaan. Voiko olla kauniimpaa kuin pikkuinen hiirenporras suuren kiven kupeessa!

3 kommenttia:

 1. Kauniita tuo alimmainen varsinkin, ihanat värit.

  VastaaPoista
 2. Pikainen pyrähdys blogissasi. Oli niin kivat nuo alkusanat, että on ihan pakko kommentoida niitä.
  Ihania kukkakuvia. Tulen paremmalla aikaa uudestaan.

  VastaaPoista
 3. Tervetuoa seuraamaan blogiani:) Kommentointi ja keskustelut tervetulleita.

  VastaaPoista