Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


perjantai 15. lokakuuta 2010

Aamulla aikaisin
Eilisen maisema muuttui sitten kerralla. Lunta oli tullut reippaasti yön aikana. Maisema on valaistunut :). Tuli mieleeni, että daalian jurakot on vielä maassa......pakkasta ei ole paljoa, joten enköhän saa ne sieltä vielä turvaan!

4 kommenttia:

 1. Moi!
  Oi, onk mikkelissä noin paljon lunta jo, täällä pohjanmaala on satanut lunta ja räntä nyt kaks päivä mutta se sulaa heti pois - onneks! Mä en oo saanut kaikki valmis pihalla vielä, siks se on hyvä että se sulaa..mutt sen jälken kun se on vvalmis saa mielellään tulla lunta - ja paljon! :)

  Toivottavasti sun daalia jurakot on vielä kunnossa...

  Terv
  Sandra pietarsaaresta
  ps. olen aika huono kirjoittamaan suomea.. mutta toivottavasti sä ymmärrät mitä mä kirjoitan ;)

  VastaaPoista
 2. Hyvin ymmärrän sinua:). Täällä lumi on nyt pysynyt koko päivän, mutta aika loskaista on maanteillä. Taitaa vielä lämmetä, joten sinäkin ehdit saada pihan kuntoon ja minä daaliat ylös:)

  VastaaPoista
 3. Ei kait ne daalian juurakot vielä ole paleltuneet, niillä kun on multa peitto, niin ei pikku kylmä pääse heti purasemaan ;) Kerta laakista toisen näköinen maisema, valoisan valkoinen :) Noin paljon satanut lunta :o

  VastaaPoista
 4. Oi oi.. täällä Lounais-Suomessa vasta haaveillaan lumesta... Toissa päivänä tuli hivenen rakeita, siinä se.

  Kyllä lumivaippa olisi tännekin tervetullut, ehkä vielä enemmän sitten, kun nuo ilmettä kirkastavat syysvärit ovat menneet. Sitä odotellessa :)

  VastaaPoista