Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


torstai 14. lokakuuta 2010

Lunta, räntää, loskaa ja aurinkoa

Ensilumi saatiin jo muutama päivä sitten, pieni häivähdys vain kauniin syksyn kääntymisestä loskavaiheeseen, auts! Tänään tuli sitten jo enemmän lunta ja räntää. Juuri sellaista, mikä on mielestäni kaikkein ikävintä. Paleltaakin koko ajan! Pari tuntia sitten yks kaks ilmestyi aurinko:) Taas maisema näytti ihanalta ja mielikin virkistyi heti. Kamera sai kyytiä hetken ja kirjanpitotyöt jäi kesken......

Uskomatonta, että kelloköynnös, Cobaea scandens, on edelleen ihana ja tekee uusia kukkia. Lehtien väri on muuttunut tumman punaiseksi, mutta se vasta hieno väri onkin näin syksyllä. Amppelimansikka ei myöskään ole ollut moksiskaan, vaikka yöpakkasia on jo ollut.Viiniköynnös kuitenkin tiputtelee lehtiään pikkuhiljaa, vaikka vasta äsken se oli täynnä rypäleitä! Mihin nämä päivät häviää.....

Lumen tulo sai minut aloittamaan pelargonien, Plargonium zonale-hybr, pelastusoperaation.....Karsin kaikki kukat ja nuput ( nyyh!) ja kuivat lehdet pois. Pelargonit löysivät talvisijansa rappukäytävän ikkunalta, jossa on hieman viileämpää kuin muualla ja valoakin sopivasti. Suurimman osan pelargoneista olen saanut talvehtimaan siellä. Tosin olen vasta aloittelija tässä puuhassa. Ensimmäisen pelargonini kasvatin siemenistä viitisen vuotta sitten ja siitä se lähti:) Alkutalvesta otan sitten pistokkaita virkeistä oksista ja kasvatan uusia. En kuitenkaan heittänyt karsimiani kukkia kompostiin vaan ne saavat ilahduttaa hetken keittiössä :)







Olen muuten tässä olevat kuvat ottanut kaikki tänä päivänä.

4 kommenttia:

  1. Tuota kelloköynnöstä yrittelin kasvattaa minäkin männä keväänä, esikasvatin ensin sisällä ja sitten vein sen ulos, en tiijä mikä tuli mut hyvin sisällä kasvaneet alut ei menestyny ulkona. Pit miettiä homma uusiksi ja laitoin tilalle köynnöskrassin. Noi sun on tosi ihanan näköisiä vieläkin.

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia ja tunnelmia:)

    Minen hennonut kaikkia kukkia napsia pelakoista, vaan ne jatkavat vielä kukintaa ikkunoilla. Niiden talvetus on vähän onnen kauppaa, jotkut menee talven yli, toiset taas ei. Cascadepelakuita en ole saanut ollenkaan onnistumaan, mutta taas kokeilen, niitä haluan joka kesä ja ovat aika hintavia ostaa...

    VastaaPoista
  3. Ihanan väriset pelargoniat!
    Lunta ei täällä ole vielä näkynyt, pientä pakkasta ja räntää sekä pohjoistuulta niin että luulee tukan lähtevän.
    Lumihiutale ja samettiruusut vanhassa padassa vain jatkavat ihmeesti kukkimista.

    VastaaPoista
  4. Luminen aamu sitten tuli eilisen pienen rännän jälkeen! Kelloköynnös on tosi arka kylmälle keväällä, mutta jos kevät sujuu, niin se sinnittelee hienosti:) Kannattaa yrittää uudestaan. Kyllä mullakin sydäntä särkee repiä pelakuista kukkia ja nuppuja pois, mutta olen uskonut viisaampiani, että talvehtivat siten paremmin. Cascadepelargoni...täytyypä googlettaa. Mulla ei ole mitään hajua, mitä lajikkeita mulla on. Alkuun en laittanut mitään ylös ja nimien metsästys jälkikäteen on niin hankalaa....
    Mk, eikö olekin ihanaa, että mone tkesäkukat karaistuvat syksyä kohti! Mietin juuri,että esimerkiksi orvokit on kukkinu jo 8 kuukautta:)

    VastaaPoista