Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


lauantai 6. marraskuuta 2010

TUNNELMAA

Tänään mahtui päivään monenlaista säätä. Aamun pieni kirkkaus ja auringon pilkahdus  vaihtui iltapäivän räntäsateeseen. Lenkkeilin juuri silloin ystäväni kanssa ja kastuin, mutta kostea ilma on hyvää hengittää. Kävimme myös viemässä tyttäreni haudalle kynttilän ja kukkia. Kiertelimme samalla hämärtyvällä hautausmaalla kynttilöiden luodessa lämpöä ympärilleemme. Varsinkin syksyn pimeillä, kun ei ole juurikaan lunta, kynttilät ovat ehdoton tunnelman luoja. Illan pimetessä kylmeni sen verran, että pieni lumivaippa jäi maahan....

Martta-kissakin tuli siihen tulokseen, että on parasta pysytellä sisällä läppärin lämmössä tai siirtyä takkatulen ääreen ;)Kamala ilma, tassut voi kastua:(

Kaikki kuvat on otettu tänään :)

3 kommenttia:

 1. Kyllä kissa tietää missä on mukavinta olla kun ulkona sataa räntää, ihania tunnelmallisia kuvia :)

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihana bloggauskaveri sinullakin on:).Tosi kauniita kuvia.Meillä satoi tänään ihanasti lunta pitkin päivää,illalla ihan kunnolla ja nyt on maisema kuin joulukortista,valoisa ja kaunis...Vein päivällä kynttilät haudoille,voin vain kuvitella miten kaunista siellä on ollut illan pimetessä,satojen kynttilöiden valaistessa lumista maisemaa.

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo kissa, mieli tekis silittää, voin ihan tuntea tuon pehmeän turkin ♥

  Voimia sulle Eija pimeyteen ja iloa, kiirettä pukkaa, mutta piti käydä vielä kissaa ihailemassa, kaunis ♥

  VastaaPoista