Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


tiistai 14. maaliskuuta 2017

VALON HUUMAA

Kyllä ainakin tämä puutarhailija on ihan valovetoinen! Voi, miten innostun heti kun aurinko paistaa ja päivä pitenee. Puutarhakausikin piti aloittaa lumesta huolimatta ;). Talventörröttäjät on osasta puutarhaa katkottu ja ensimmäiset pikkuruiset taimet bongattu: piianesikko nousee aina ensimmäisenä. Tete-narsisseja myös istutettu vanhaan sianruoka-astiaan kuistille. Niin ja ensimmäinen lounas syöty ulkona :)

Talven kääntyessä kevättä kohti, ilmestyy kaikenlaista jännittävää kuten söpöjä tassun jälkiä, tuuli kuvio lunta jäällä, kuivuneet lehdet ja lumi muodostavat sydämen ja kaunein tänä keväänä löydetty oli jääteos. Se löytyi rantasaunaa lämmittäessä sankosta, johon oli jäänyt vettä. Uskomattoman kaunis!Orvokki tietysti täydentää asetelman pöydällä. Missä se kevät viipyy...

12 kommenttia:

 1. Toinen toistaan ilostuttavampia juttuja: kissa kevätauringossa, lumisydän, jäätaide ja ihanat esikonlehdet, niin päättäväisinä, että nyt on kevät! Huomaat kauneuden pienissäkin asioissa, ja ihanaa, että jaat sen myös. Toivottavasti aurinko pian sulattaa lumet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunnista kommentistasi! Aurinkoista kevättä!

   Poista
  2. Kiitos kaunnista kommentistasi! Aurinkoista kevättä!

   Poista
 2. Tuo jääteos on todella kaunis! Ja Orvokki täydentää asetelman täydellisesti.

  VastaaPoista
 3. Kauniita yksityiskohtia ja ihanaa kevätmieltä!

  VastaaPoista
 4. Täältähän löytyi kiva blogi, alankin seuraamaan oitis.
  Ihania yksityiskohtia olet löytänyt keväiseltä pihalta, niin kaunis on myös tuo jääteos!
  Ihana asetelma tuossa alakuvassa, ja kisu niin suloisena siinä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tervetuloa seuraamaan. Vanhoja päivityksiäkin löytyy runsaasti usean vuoden ajalta.

   Poista
 5. Tulin vielä vinkkaamaan, että blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

  VastaaPoista