Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


maanantai 2. tammikuuta 2017

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2017

Me Orvokin kanssa aloitettiin puutarhakausi kuvien mukaisesti aika rennolla tavalla  :). Kotipuutarhalehti ja pari siemenluetteloa antavat  hienosti virikkeitä suunnitelmien laatimiseen.

Villasukat, puutarhalehti ja Orvokki :)

Loistoa puutarhaan! Katsotaan miten käy....

Tänään oli siedettävä sää ulkona. Hurjien liukkaiden kelien jälkeen pieni lumisade teki pinnoista nahkeita ja niin pystyi puuhaamaan pihalla huopikkaat jalassa. Ensimmäiset puutarhatyöt tältä vuodelta tehty: havuja arkojen kasvien suojaksi ja kauniita havunoksia sankkoihin koristeeksi.

Keijut unohtuivat pihalle

Hetken oli jo oikean talven tuntua

Väriä kuistilla talvellakin

Tällaisia suloisia yksityiskohtia löytyy ...

....ja tällaisia.

Tulppaanit ovat pärjänneet hyvin kylmällä kuistilla.
Tältä näytti kotitie eilen! Onneksi on nastat myös kengissä :)

4 kommenttia: