Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


tiistai 12. toukokuuta 2015

KEVÄTKUKKAA PUKKAA


Yllä olevassa kollaasissa on joitakin valkoisia ihanuuksia, jotka ovat juuri nyt kukassa. Vasemmalla lumikki, joka kukkii ensimmäistä kertaa neljä vuotta sitten tapahtuneen kylvön jälkeen. Joskus kärsivällisyys palkitaan :). Scilla, kevättähti, narsissi `Ice King`, kääpiötulppaani, helmililja ja kerrottu tarhajouluruusu. Viimeisestä pitää tunnustaa, että se on kukkivana ostettu tänä keväänä. Toivon sen kuitenkin viihtyvän Siilinpihalla kuten muutama muu jouluruusu.

Valkoinen suurikukkainen bellis

Kääpiötulppaaneja

Tarhajouluruusu

Hyasintti
Sipulikukkien lisäksi ovat jo monet esikot ja narsissitkin kukassa. Etsiskelin juuri narsissien nimiä ja huomasin, että eri lajikkeita on kertynyt jo yli 50! Teen narsisseista ihan oman päivityksen kunhan ovat kaikki kukassa . Esikot ovat kukkineet hienosti tänä keväänä. Ilmeisiseti pitävät kosteudesta, sadettahan on tosiaan saatu....

Suikeroesikko `Wanda `

Palloesikko

Näkymä portilta on nyt aika erilainen kuin loppukesällä.
Etelänkevätesikko
Piianesikko

Suikeroesikko, jota minulla on ollut yli 30 vuotta. Portti-kuvassa näkyy etualalla.


9 kommenttia:

 1. Todella kauniita esikkoja sinulla ja näyttävät viihtyvän todella hyvin. Tuo valkoinen bellis on myös tosi kaunis. Minä en saa tuhatkaunoa menestymään puutarhassani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko kokeillut vanhaa punakukkaista lajiketta? Se viihtyy aika monenlaisissa paikoissa. Aurinkoa kyllä tarvitsee.

   Poista
  2. Täytynee vielä kerran kokeilla, josko löydän sopivan kasvupaikan.

   Poista
 2. Sinulla on upeita esikoita. Eilen istutin omaan puutarhaani tuon Wandan. Toivottavasti alkaa suikertaa laajemmalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wanda leviää oikein hyvin ja kukkii pitkään. Toivottavasti sinullakin 😊

   Poista
 3. Kaunis on tuo kollaasi, jossa on valkoisia kukkia. Valkoiset kukat ovat todella kauniita puutarhassa.

  VastaaPoista
 4. Todella kauniit esikot. Ihailen kuvien valoa. Tänään satanee koko päivän.

  VastaaPoista
 5. Kevät on. Alan pitää esikoista aina vain enemmän.

  VastaaPoista
 6. Minä olen vuosia miettinyt pihalle tuollaista kaarta, mutta ei oikein tiedä mihin kohdin sen laittaisi :)

  VastaaPoista