Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

KESÄ JA UUSI IHMINEN

Kesäkuu alkoi ja vettä tulee myrskytuulen tuivertelun kanssa. Jonkin aikaa olikin poutaa ja pihapuuhat edistyivät ihan hyvin. Kyllä kitkiessä näkee nopeasti työnsä tulokset, varsinkin vuohenputkien kohdalla! Palkitsevaa puuhaa, oikeasti :). Viileä, mutta kostea kevät on kyllä saanut kaiken rehottamaan kiitettävästi. Viimeiset narsissit avaavat kukkasiaan, ne runoilijan narsissit, vanhat tuoksuvat lajikkeet, joita virallisesti kutsutaan Suomessa valkonarsisseiksi. Ne ovat ihanimpia, vaikka uusia hienoja lajikkeita on saatavana runsaasti. Kollaasissa joitakin Siilinpihan narsisseja.


Kesäkuun varsinainen suuri ilonaihe on kuitenkin se, että minusta tuli 1.6.2015 ISOTÄTI ! Pieni punatukkainen poika ilmestyi maailmaan ilahduttmaan niin vanhempiaan kuin kaikkia muitakin lähipiirin ihmisiä. Onnea ja rakkautta kaikille osallisille ♥! Sen kunniaksi kuva himalajanjalkalehdestä, joka avasi juuri parahiksi ihka ensimmäisen kukkasensa Siilinpihalla :)


Tämä hetki kesästä on yksi kauneimmista kun sipulikukkien lisäksi kukkivat lemmikit. Siniset pilvimäiset kasvustot joka puolella pihaa kun en raaski kitkeä poiskaan. Lomassa jokunen vaalenapunainenkin lemmikki ja valkoisia kiitettävän runsaasti jo ja ensimmäiset akileijat, japaninakilleijat kaiken keskellä :). Kevään hento vihreys on vielä hetken, joten nautitaan siitäkin, vaikka vesisateessa :)6 kommenttia:

 1. Lämpiomät onnittelut tuoreelle isotädille!

  VastaaPoista
 2. Onnea isoäidille. Se on hieno vaihe elämässä. Minulla on kaksi lastenlasta, Juho 4 v ja Minja 0 v. Nämä ovat niitä elämän tähtihetkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, musta tuli isoTÄTI ei isoäiti 😊

   Poista
 3. Voi, että himalajanjalkalehti. Onko se siemenestä kasvatettu? Olen yrittänyt sitä joskus siemenestä kasvattaa, mutta epäonnistunut täysin! Onnea isoäidiksi tulemisesta :). Täällä on sinulla kauniita kuvia, liitynkin mukaan :).

  VastaaPoista
 4. Olen saanut pienen taimen ystävältäni. Niin ja sinullekin, musta tuli isoTÄTI ei isoäiti 😊

  VastaaPoista