Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

HEINÄKUUN HETKIÄ SIILINPIHALLA


Orvokki viihtyy nyt myös varjossa.
Heinäkuu on sitten ollut tosi helteinen. Ei tietoakaan kesäkuun kylmyydestä. Onneksi se unohtui jo nopeasti ;) Kummallista valitusta kuuluu.....on liian kuuma! No totta, aika kuumaa, mutta ihanaa, että nyt voi täysin lötkötellä ja rentoutua puutarhassa kun ei oikein jaksa mitään puuhatakaan. Talvella rakentamani maja on ollut erinomainen lukupaikka :). Omenapuun oksat suojaavat juuri sopivasti auringon paahteelta. Lukemisen lisäksi olen suunnitellut taas uusia juttuja puutarhaan. Ei mahda mitään, mieli tekee taas jotain suunnitella ja toteuttaa. Kameran kanssa olen kuljeksinut aamuin illoin kun valo on kaunista. Kukintaa on ollut mahtavasti! Lumettoman talven tuhoja on ollut onneksi aika vähän, vain muutamia kasveja. Kukassa tällä hetkellä ovat ensimmäiset liljat ja leimutkin jo aloittelevat ja monet monet muut ihanuudet:

`Orange Electric`

Nimetön upean värinen lilja

Samoin ylläri, jonka nimeä en tiedä

`Pink Tiger`kukkii taas aivan ylenpalttisesti :)

Kanadanlilja yllätti kukkiessaan jo toisena kesänään

Upea valkoinen `Rialto`

`Nettys Pride`teki jättimäisen kukintoryppään
Lammikossa kukkii pinkki lumme

Mustalaukat somassa rivissä

Valkoisen törmäkukan  taustalla iki-ihania harjaneilikoita

Sievä kellokki vaeltelee paikasta toiseen :)
Kaukaasiantähtiputki
`Etoile Rose`ja `Carmencita`viinikärhöt
Keltakirjava kanukka antaa valoa varjoon

Ensimmäistä kertaa kukassa kiinanlumikärhö


3 kommenttia:

  1. Upeita kukkijoita siellät, vettä vaan sais jo tulla, ainakin meillä kasvit jo kovin kärsivät:(

    VastaaPoista
  2. Ihania, erikoisen värisiä liljoja sinulla, ihan kateeksi käy :). Tuo pinkki lummekin on aivan upea, en ikinä ole tuollaista nähnyt.

    VastaaPoista