Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


perjantai 4. heinäkuuta 2014

PALA MAATA AVOIMESSA PUUTARHASSA ;)Olipa uskomattomat kaksi päivää! Yli 350 vierailijaa Siilinpihalla sadekuuroista ja sunnuntai-iltapäivän jatkuvasta sateesta huolimatta :) KIITOS! Oli ihana tavata vanhoja tuttuja, ystäviä ja kyläläisiä. Tapasin myös pari Fb- kamua livenä ensimmäistä kertaa, ihana kohtaaminen Pirkko! Kävijöitä riitti sekä läheltä, että kaukaa. Kotikaupungistani Pieksämäeltä tulleet monet, monet vieraat ilahduttivat myös kovasti. Harmillista on se, että en ehtinyt juuri kuvaamaan kun tärkeämpää oli vaihtaa ajatuksia puutarhavieraiden kanssa. Muutamia otoksia kuitenkin sain. Tänä vuonna oli ilahduttavasti myös miehiä ja lapsia mukana taphtumassa:)

Ystävä oli apuna torikojulla. Kirppis-ja taimimyynnin lisäksi oli upeaa kotimaista ja ruotsalaista keramiikkaa tarjolla. Sateen jatkuttua jonkin aikaa Orvokin mielestä keramiikkalaatan vieressä korissa oli paras paikka pitää suojaa, pöydän alla ;)

 Juuri tapahtuman aikaan puhkesivat kukkaan muutamat erikoisemmat kasvit:

Keltainen lupiini

Valkoinen sinivaleunikko

Sormustinkukka `Anne Redsky`

Pellavalilja

Sinivaleunikko
Näyttelynä tänä vuonna oli `Puutarhan Prinsessat`, valokuvavedoksia puutarhani erikoisuuksista:


5 kommenttia:

 1. Ooh! Olit nähnyt ihanasti vaivaa tapahtuman eteen. Kaikki näyttää niin kauniilta ja näyttelyä katsellessa kiva istahtaa. Pieni puoti on myös ihana ajatus, niin kävijät voivat hankkia jotain muistoksi hienosta päivästä. Puutarhaihmisten kohtaaminen on aina niin mukavaa, ajatusten vaihtaminen on antoisaa. Orvokki <3

  VastaaPoista
 2. Ihana puutarha ja eipä ihme, että vierailijoita oli noin runsaasti. Paljon nähtävää ja koettavaa ja vielä tuo pieni puotikin lisänä kaikelle mielenkiintoiselle.

  VastaaPoista
 3. Valtavasti tosiaan olit tehnyt valmisteluja avoimia varten! Onneksi sade ei säikäyttänyt vieraita!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, että erikoisuudet kruunasivat päivän. juuri sopiva ajoitus ja tuo Puutarhan Prinsessat oli kyllä aivan mahti-idea =)

  VastaaPoista
 5. Onnittelut vierailijamäärästä, paljon olit nähnyt vaivaakin, että hieno juttu. Ihana on piha ja olisinpa halunnut nähä livenä tuon keltaisen lupiinin ainakin, muista puhumattakaan.

  Itekkin osallistuin, mutta alle 20 oli kävijämäärä. Ihan tyytyväinen oon tuohon lukemaan :)

  VastaaPoista