Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

PENSASRUUSUT VI

Kaipaan nyt kovasti vaaleanpunaista....mystistä, mutta ehkäpä ymmärrettävää, kun kevät etenee niin hitaasti. Keltainenhan se kevään väri on perinteisesti, mutta nyt vain vaalenpunainen tuntuu kivalta:) Puutarhatyöt kyllä polttelee ja äsken ähräsin pihalla rapsuttelemalla juuri lumen alta vapautuneita plänttejä;) Pieniä sipulikasvien piippoja on jo näkyvissä! Ennen kuin pääsen hehkuttamaan niiden kukkimista, kerron lisää pensasruusuista, joita minulla on. Nekin liittyvät vaaleanpunaiseen, nimittäin neidonruusuihin..

Mustialanruusun ( Minette ) tuoksu on huumaava. Sen kukinnot ovat melko isot ja painavat.  Sadesäällä nuput tahtovat mennä piloille, mutta kuivina heinäkuun päivinä saa nauttia runsaasta ja upeasta kukinnasta :)

Mustialanruusun kukinto läheltä.

Tertin Kartanon ruusu kuuluu Maiden`s Blush ruusuihin. Sitä on ihailtu jo 1800- luvulla Mikkelissä Tertin kartanon puutarhassa.  Ruusu on matala- ja pystykasvuinen, eikä juuri tee juurivesoja. Sain tämän numeroidun ( 496 ) ruusun puolisoltani häälahjaksi kolme vuotta sitten :). Viime kesän kukinta oli huikean hieno: yli 60 kukkaa pienessä pensaassa:)
Tertin kartanon ruusun nuppu on hurmaavan näköinen paketti . Näistä sanotaan, että ne ovat ikuisesti punastelevia neitokaisia ;)

Neidonruusut on jalostettu valkoisesta koiranruususta ( Rosa canina ssp.dumetorum) ja kesädamaskonruususta ( Damascena-ryhmä ) tai gallianruususta ( Rosa gallica ). Niitä on viljelty jo 1600-luvulla. Neidonruusut ovat voimakaskasvuisia, usein parimetrisiä pensaita. Ne kukkivat edellisen vuoden versoilla heinäkuussa kerrannaisin kukin, jotka ovat joko valkoisia tai vaaleanpunaisia. Itselläni on vain näitä vaaleanpunaisia unelmia, toistaiseksi. Neidonruusut viihtyvät myös melko varjoisissa paikoissa, mutta parhaiten ne kukkivat puolivarjossa. Tuoksu on todella ihana :)

5 kommenttia:

 1. Kiitos ruusupostauksista! Sain paljon uutta tietoa ja tunnistan omianikin. Tertin ruusu on erikoinen ja kovasti kaunis!

  VastaaPoista
 2. Minette on niin ihana ruusu! Muisto lapsuudesta. Sain alun viime kesänä Kuopiosta. Hassu juttu kun se ruusu on alunperin "kotoisin" siltä mun lapsuuden kodista. Oli kiertänyt Joensuun kautta Kuopioon ja siltä taas tänne lähelle lähtöpaikkaa:D

  VastaaPoista
 3. Blogisi löysin ihan sattumalta ja niin ihania ruusu juttuja täältä löytyy, että tulin lukijaksi :)
  Tervetuloa vastavisiitille :)
  -Hilma-

  VastaaPoista