Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


tiistai 28. helmikuuta 2012

OPISKELUA

Maariankämmekkäkin on istutettu altaan reunalle. Toivottavasti se viihtyy ja kukoistaa:)


Viime talven puutarhan Fengshui kurssi sai jatkoa Ekologisen puutarhanhoidon kurssilla. On kyllä hienoa, mitä kaikkea voikaan avoimessa yliopistossa opiskella omaksi iloksi tai ihan vakavissaan. Tästäkin kurssista saa opintopisteitä! Kyllä on ollut kivaa  ja innostavaa:) Toinen opiskeluviikonloppu keskityttiin mm. erilaisiin pintoihin. Jokainen sai myös työstää omia suunnitelmiaan. Minä keskityin vesipuutarhani suunnitteluun. Jäi nimittäin aika vaiheeseen viime kesänä. Niin kuin moni muukin kohta puutarhassani.....valmista ei tarvitse ollakaan, koska ideointi ja niiden toteuttaminen pikkuhiljaa on ihanaa:)

Kierrätyksestä saadut vanhat vesiportaat puoliso asensi paikoilleen jo yli vuosi sitten syksyllä. Istutin silloin jo kivien koloihin joitakin kasveja. Portaat eivät vain näytä hyvältä:( Ne pitää piilottaa jotenkin.


Ensimmäinen suunnitelmaluonnos vesipuutarhasta.

Tältä näytti viime kesänä altaan oikea reuna. Portaat taustalla.

Suurta kiveä aloin jo kaivaa esille heinikon keskeltä. Sen taakse tulee pieni oleskelupaikka:) Sieltä on näkymä järvelle.

Tässä suuren kiven toinen puoli juhannusruusujen kukinnan aikaan. Käynti vesipuutarhaan on tästä.

Ajattelin hilata rannasta sammaloituneita kiviä ( huh!) ja annoin puolisolle mukavan tehtävän: Jostain pitää löytää kauniisti ajan patinoimia käkkyräisiä puita, jotka sitten myös virittäisin portaiden koristeeksi ;) Haluaisin sorapolun kiertämään allasta, mutta se saattaa olla liian haastava tehtävä, joten mietin vielä muita vaihtoehtoja. Allaspumppu on hankittu ja puro saadaan juoksemaan portaisiin ensi kesänä.

Kasvillisuutta on jo aika tavalla, mutta jotain haluan vielä lisää kuten lumpeita, osmankäämejä ja ehkäpä joitain kärhöjä tekemään kokonaisuudesta villin ja vapaan oloisen. Tämä olisi yksi suojainen mietiskely- ja lepopaikka puutarhassa. Pitää muistaa huolehtia siitä, ettei vain kasvillisuus peitä järvinäkymää kokonaan! Puoliso kyllä muisti jo kysyä, että mihin niitä lepopaikkoja tarvitaan, kun kesät myllään aina hiki hatussa? Hyvä kysymys! Puutarhasta pitää myös nauttia ja levätä siellä vaikka vain hikisen urakoinnin keskellä. On niin ihana seurata kasvua ja kättensä töitä! Palkitsevaa ja sielu lepää:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti