Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


maanantai 3. toukokuuta 2010

Vihreää ja vihreää haastekollaasi

Inkiväärin haastekollaasi pelkkien vihreiden käyttämisestä on äkkiä ajateltuna tylsä. Mutta ei, vihreässäkin on sävyjä hurjasti. Kevään vihreä on hehkeää vaaleaa, keskikesän tummempaa ja syksyllä tulee mukaan harmautta tai keltaisen ja punaisen vivahduksia. Eri kasvit ovat myös monenvärisiä vihreitä...liekö kahta ihan saman sävyistä :)

11 kommenttia:

 1. Tuo keskuskuva harmaan aidan kanssa on hurmaava.

  VastaaPoista
 2. Täällä onkin vehreänvihreetä oikein suuremmalti ja ihana luontokollaasi.Keskimmäinen kuvassa tuo aita on rikki, mutta kutsuu kulkemaan sisään. Tarjoatkos päiväkahvit tässä vehreässä pihassasi ? Tää on kaunis.

  VastaaPoista
 3. Todella kauniita kuvia! Tuon virtaavan puron varrella viihtyisin pitkään.

  VastaaPoista
 4. Tarjoan päiväkahvit kulkijoille, jos tänne päin satutte:) Selvennykseksi kuvaan...keskimmäinen kuva on Azoreilta, muut omasta pihasta ja lähialueelta:)

  VastaaPoista
 5. Hienoja paikkoja ja monenmoista vihreää hienosti kuvattuna:)

  VastaaPoista
 6. kiva tämmöinen luonnonläheinen nätti (:

  VastaaPoista
 7. Erivärisiä vihreitä ja kauniita näkymiä, hieno kollaasi, jonka jokaista pikkukuvaa piti tarkastella pitempäänkin, suurentaminen kannatti vaikka värikentät näkyvät kyllä hienosti pienestäkin:)

  VastaaPoista
 8. Hienoja tunnelmia kollaasissa. Keskuskuva on kaunis.

  VastaaPoista
 9. Monta hauskaa kuvaa yhdessä, on puroa, on aitaa ja on kaksi varjoa kuusta vasten. Jotenkin minua viehättävät nuo utuiset varjot erityisesti. Ne antavat vihjeen kuvaajan läsnäolosta, ja vielä jonkun toisen :-)

  VastaaPoista
 10. Joo Uuna, kyllä armmani kanssa siinä kävelen;)Harrastan aika paljon näitä varjokuvia...ne kiehtovat ja antavat katsojallekin vihjeitä, mutteivät kerro liikaa...

  VastaaPoista