Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


maanantai 26. huhtikuuta 2010

Sinistä ja vihreää....kollaasihaaste

Sinisen ja vihreän yhdistelmä on yksi hehkeimmistä. Veden, taivaan ja maan kasvillisuuden värit. Itselleni sininen on ollut aina mieleinen ja tärkeä väri, niin pukeutumisessa, sisustamisessa kuin työssäkin ( Sininen Siili). Vihreä on vieras kaikessa muussa, paitsi luonnossa. Varsinkin kevään hehkeä vihreä, kasvun ihmeen väri, saa aina uskomaan elämän jatkumiseen niin konkreettisesti kuin symbolisestikin. Kollaasiin otin pari kuvaa matkoiltani: Azoreilta, jossa sinisen ja vihreän yhdistelmä on suorastaan henkeä salpaava. Kristalli heijastaa kaikkia värejä, mutta kuvassa talven sinisyys on saanut pääosan. Oikealla kevätvuohenjuuren pikkuruisia lehtiä. Kevätkukista kaihonkukka on yksi lemppareistani. Sen sinisyys on niin kaunista ja ....kaihoisaa:)

Muita kollaaseja löydät Periferialife- elämää maalla blogista.

9 kommenttia:

 1. Kaunis kollaasi ja pilkahdus Azorien kauniista maisemista.

  VastaaPoista
 2. oi tämäpä on nätti (: tykkään kovin

  VastaaPoista
 3. Sinistä ja vihreää kauneutta.

  VastaaPoista
 4. Onko nuo lemmikkejä tuossa vasemmalla? Hieno keskellä oleva "kristalli".

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana tämä sinun kollaasisi :)

  Raikas ja hempeä!

  VastaaPoista
 6. Vau toi prisma on kyllä piste i päällä.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista:) Maijulle: ei ole lemmikkejä vaan kevätkaihonkukkia. Kukka muistuttaa kyllä kovasti lemmikkiä. Muuten ensimmäiset kaihonkukat aukesivat tänä keväänä eilen! Tuo kuva on viime keväältä.

  VastaaPoista
 8. Kauniit ja heleät sekä sininen että vihreä kuvassasi:)

  VastaaPoista
 9. Hienosti rakennettu kollaasi. Tykkään keskikaistan mallista, missä silmällä on helppo kulkea kohti kaukaisuutta. Keskellä oleva kaunis kivi kiinnostaa kovasti.

  VastaaPoista