Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Jäiden lähtö

Kallajärven jäät alkoivat lähteä jo eilen, kun tuuli voimistui kovaksi. Tänään Puukonniemi oli jo kesä-asussa:). Loput jäät ovat pakkautuneet vastarannalle....se on ihan kiva juttu, koska laiturimme säästyi näin vaurioilta. Eilen vielä lokki paistatteli jäälautalla, tänään näin jo ensimmäiset västäräkit...siis vain vähän kesään:) Alimmassa kuvassa äsken otettu kuva kauniin päivän päätteksi, iltarusko ja pienenpieni viherrys jo pellolla....
3 kommenttia:

 1. Ajatella, te saatte seurata jäiden lähtöä nyt. Meillä lahdesta jäät lähtivät pe 16 pv huhtikuuta, siis kaksi viikkoa sitten. Näin se kevät etenee etelästä pohjoiseen.

  VastaaPoista
 2. Kauniita rantakuvia, pidän juuri tuollaisista kun vesi ja maa yhdistyy.
  Täällä Kymijoki on sulanut jo aikaa sieltäkin misssä ei virtaa.
  Mieli halajaa heti vesille, mutta vene on vielä talviteloillaan :)

  VastaaPoista
 3. Hei! Kävin tutustumassa galleriassasi mielenkiintoisiin töihisi. Erityisesti pidän töistä "Jotain", "Jokin", "Lähden lentoon" ja "Siivet". Hienoja symbolistisia töitä :-)
  Yritin kirjautua lukijaksesi Uunana, mutta aina vaan kone laittoi sivupersoonani Sirrin esiin. Sitten hoksasin, että minulla on toisessa konessa Sirri kirjautuneena, se varmaan vaikutti. Sitten sain Uunan, joka on taiteilijapersoonani. Uuna's-blogista on linkki kotisivuilleni, missä on jonkin verran töitäni. Nykyisin olen aika allerginen, siksi Sirri on ängennyt persoonaani :-)
  Hyvää kevättä sinulle!

  VastaaPoista