Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


maanantai 26. lokakuuta 2009

Lomalla

Olimme 10 päivää lomalla Kreetalla. Kuljimme kävellen joka päivä ja näimme paljon: Kaupunkeja, hurmaavia pieniä kyliä, vuoristoa ja ihanaa merta pitkine hiekkarantoineen. Suurin elämys taisi olla 17 km vaellus halki Sirikarin rotkon reunoja lampaiden ja vuohien tallaamia polkuja ja lopuksi pikkutietä kohti merta ja Kissamoksen kylää. Kreetalla oli ollut hieman jo syyssateita ja vuorten rinteet olivat täynnä luonnonvaraisia Syklaameja:). Luulin niitä ensin Jumaltenkukiksi , oih:( . Olin juuri saanut tuttavalta näiden kasvien juuria ja odotan nyt innolla kevättä. Toivottavasti saan edes murto-osan siitä ihmeellisestä kukkaloistosta ja tuoksusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti