Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

SATAA SATAA AINA VAAN....

Sade taitaa olla tämän kesän puheenaihe! Onhan sitä sadetta saatu, mutta kyllä harvat aurinkoiset ja lämpimät päivät ovat tuntuneet uskomattoman hienoilta :) Nautinnollista! Ehkäpä juuri nyt pitää elää hetkessä, haistella, maistella ja tuoksutella oikein kunnolla.
Kesän kukinta on huikeaa. Iso osa kasveista on nauttinut runsaista sateista ja kiittäneet huimilla korkeuksilla ja komeilla kukinnoilla kuten ritarinkannukset ja pionit. Pensasruusujen kukinta on ollut myös runsasta, mutta ne eivät pidä sateesta. Tällä hetkellä mustialanruusu ja tertinruusu ovat täynnä nuppuja ja kukkia, mutta iso osa ruskettuu rumasti sateen takia. Tuoksut eivät kuitenkaan häviä sateellakaan. Melkein pyörryttää ruusujen huumaava tuoksu iltaisin. Kesä se on tämäkin ja sitä on vielä jäljellä :)
Mummonpionin yksiväristen joukkoon ilmestyi tällaisia ihanuuksia.

Tässä taustalla yksiväriset.

Upeita valkoisia ritarinkannuksia.

Valkoinen pioni `Festiva maxima` kukki minulla ensimmäistä kertaa.

Pensaskärhö ryöppyää yli kahden metrin korkeudessa.

Aurinkoisina aamuina viihdyn kuistilla :)

Kerrottu jalokallioinen

Itoh-pioni `Canary Brilliants` on tehnyt jo neljä kukkaa ja nuppujakin on vielä.

Tämä on aviomiehen viimeksi hitsaama portti. Siitä tulee ruusuportti kunhan köynnösruusut kasvavat.

Marhanliljat haalistuvat pikkuhiljaa. Tänä vuonna kukinta oli komea!

Oman maan luomumansikoita aamiaisella :)

2 kommenttia:

  1. Hurmaavat kuvat! Ihania tunnelmia puutarhassasi, tuo aamiaispaikka on uskomaton. Niin hieno!

    VastaaPoista