Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


lauantai 4. heinäkuuta 2015

KESÄ!

No vihdoin saatiin kesä, oikein kunnolla vielä! Eilen mittarin lämpötila kipusi + 30 asteeseen. Tuuli oli kova, joten ei tuntunut mitenkään tukalalta. Olipa ihanaa lueskella omenapuun katveessa ilmavassa majassa :). Majasta on tullut se tärkein paikka kuumina päivinä. Se sopii rauhoittumiseen, lepoon ja pihan  tapahtumien seuraamiseen. Nyt siellä aistii myös upeita tuoksuja: ruusut, syreenit, illakot, tarhapäivänlilajat ja mitä kaikkea onkaan  nyt kukassa ja tuoksumassa.


Viime viikonlopun Pala maata ja taivasta- tapahtuma ja Avoimet puutarhat tapahtuma toivat Siilinpihalle reilut 250 kävijää! Huikea määrä! LÄMMIN KIITOS KAIKILLE VIERAILIJOILLE ♥. Ja ISOT KIITOKSET myös apujoukoille Marjatta, Sirkka ja Taina kun piditte huolta, että vierailijat pääsivät virkistäytymään Tassu-kahvilassa kuistilla. Ja Sepolle kiitokset kaikesta mahdollisesta avusta! Sunnuntain hieno ilma toi hurjan ryntäyksen, joten en varmasti ehtinyt jutella läheskään kaikkien kanssa, enkä kertoa kaikesta, mitä pihallani on. Toivottavasti kuitenkin vierailu oli ilahduttava ja viihdyttävä!

Se harmittaa, etten ehtinyt kuvata tapahtuman aikana yhtään :( Kuvasin kuitenkin aamulla ja illalla, joten tässä joitakin kuvia, miltä viikonloppuna näytti. Orvokki viihdytti myös ajoittain vierailijoita, niinkuin kunnon puutarhakissan pitääkin :)


Kukkaan puhkesi lämmön ansiosta monia ihanuuksia kuten kolme vuotta sitten siemenistä kasvattamani sinivaleunikko `Hensol Violet` ja monta muuta ihanuutta kuten nukkeakileija., pikkuruinen sievä kukkanen :)

Sinivaleunikko `Hensol Violet`

Nukkeakileija

Kivikkokilkka

Kurjenmiekka `Imperial Velvet`

Akileija `Tower Light Blue`

Akileija `Miss.M.S.Huish`
Kärhö `Lemon Dream`
Valkoinen illakko ja punapäivänkakkara
Orvokki kiittää myös kävijöitä :)

1 kommentti: