Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


tiistai 7. huhtikuuta 2015

HIDASTA PUUTARHAILUAHidastelu johtuu vain siitä, että kevään eteneminen pysähtyi kuin seinään. Edellisen postauksen jälkeen ei ole luonnossa paljoa tapahtunut. Näsiä on ihan saman näköinen kuin kolme viikkoa sitten ja luntakin on vielä siellä täällä, pohjoisen puolen ikkunoiden alla jopa kinoksia. Pikkuruisia krookuksia on kyllä auennut lisää kuivuneen heinikon keskellä :). Harmaat ja auringottomat päivät eivät houkuttele ulos, mutta heti kun aurinko pilkistää olemme Orvokin kanssa pihapuuhissa.
Orvokki on hyvin avualias apulainen! Kottikärryihin heinät tulee poljettua kunnolla ja pääsiäsasetelmiinkin se asettuu aika hienosti, tosin ei sommittelullisesti ihan nappiin ;) Puutarhamyymälästä sain jo kevään ensimmäiset orvokit ja Tete-narsissit. Olipa ihanaa istutella niitä ruukkuihin. Pääsiäinen tuntui kukkasten ansiosta aurinkoiselta, vaikkei aurinko paljoa paistanut ennen sunnuntaita.
Talventähtiä, pikkuaurinkoja, löytyi myös heinikon keskeltä! Palloesikot ja akileijat työntyvät myös terhakkaasti esille kuivuneen lehtimassan alta kuten tulppanit ja narsissitkin. Vähän aurinkoa ja lämpöä lisää, niin kevät puhkeaa kunnolla kukkaan. Sitä odotellessa :)5 kommenttia:

 1. Nuo pienet urheat ensimmäiset kukat ovat valtavan ilostuttavia! Tällä viikolla varmaan kevät taas etenee.

  VastaaPoista
 2. Samanlaista on ollut täälläkin, mutta nyt tuntuu käänne hitaasti tapahtuvan. Pilvisyydestä huolimatta lumikin näyttää sulavan.
  Orvokki onkin varmasti parasta mahdollista puutarhaseuraa.

  VastaaPoista
 3. Hitaasti hyvä tulee. Mukavan kevätaurinkoisia kuvia.

  VastaaPoista
 4. Akileija-blogissani on Sinulle haaste.

  VastaaPoista
 5. Ihana puutarha-apulainen, Orvokki :) Kevät keikkuen tulevi, meillä vielä lumen sulattelut menossa, onneksi nyt sataa vettä!

  VastaaPoista