Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


sunnuntai 30. marraskuuta 2014

HÄMÄRÄN HYSSYÄ

Enpä ole tainnut yhtenäkään syksynä olla niin laiska päivittämään blogia kuin nyt. Aika on hurahtanut käsistä, pimeys on pistänyt käpertymään talviunille kuten siili. Voi olla, että tärkeääkin hieman rauhoittua ja levätä. Puutarhailu on niin rankkaa ja intensiivistä kesäkauden, että lepokin on paikallaan välillä. Joulun yli kun pääsee, niin jo alkaa valon myötä uusien suunnitelmien tekeminen ja siemenpussien rapistelu ;) Olen minä nyt jotain tehnyt: maalannut, valokuvannut, käynyt elokuvissa ja teatterissa, tavannut ystäviäni ja syönyt suklaata. Tuon viimeisen vaikutukset ovat henkisesti hyviä, mutta fyysisesti arveluttavia, joten odotan innolla lunta ja hiihtämistä!

Tässä hieman kuvia vaihtelevasta, mutta melko lumettomasta syksystä:

Tänä aamuna oli vanha taivas hetken näkyvissä :)

Teeret ilmestyivät pari viikkoa sitten rantakoivuihin.

Puutarha on ajoittain ollut kuurainen, mutta lunta on ollut vain pari kertaa hetken.
Sisällä on ollut kivoja ylläreitä, vaikken olekaan mikään sisäkukkien kasvattaja. Kasvatin  puutarhassa kesällä kärsimyskukkaa, joka kukki ulkona upeasti ja kun siirsin sen ruukkuun sisälle, se jatkoi kukintaa iloisesti :). Sitruunapelargoni taas on reuhahtanut niin suureksi, ettei sille oikein tahdo löytyä paikkaa. Pakko kai hieman leikata...
Koko syksy, varsinkin marraskuu, on ollut valoton ja pimeä. Lokakuun puolella oli muutama ihana aurinkoinen päivä. Silloin tuli kierreltyä kameran kanssa puutarhassa. Vielä löytyi jotain kukkivaakin  ja marraskuussakin ainakin orvokit sinnittelevät :)

Syyssahramit ovat tosi suloisia harmauden keskellä :)

Tämä hauska orvokki sinnittelee koviinpakkasiin asti.

Kejunkukan lehdet saavat sievän värityksen syksyn mittaan.

Nyt vietetään puutarhakissa Orvokin kanssa laatuaikaa sisällä :)3 kommenttia:

  1. Kauniita syyskuvia ja aivan ihana kisu. Mukavaa adventtia!

    VastaaPoista
  2. Voi tuota puutarhakissa Orvokkia, silmät mennyt unista ihan nurin :D. Tosi kauniita kuvia hallaisista maisemista. Voikun meilläkin etelässä olisi samanlaista kuuraa edes, nyt on ihan harmaata ja synkkää. Minullakin on nyt talvella kova himo suklaaseen ja muuhunkin epäterveelliseen.. mutta kai ne energiat sitten sulaa sitten kun tuonne ulos viitsii mennä liikkumaan :).

    VastaaPoista