KREETALAINEN RYPÄLEHILLO
2 kiloa viinirypäleitä, mielellään pieniä
1 kg (hillo)sokeria tai 2 pkt hillo-marmeladisokeria
2 sitruunan mehua ja raastettu kuori
2 tuoksupelargonian latvakärkeä tai nuorta lehteä
Pese rypäleet ja irrota ne tertusta. Lisää noin 2 dl vettä ja kiehauta.
Sekoita joukkoon sitruunoiden mehu ja raastettu kuori sekä hillosokeri. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää tuoksupelargonian lehdet ja sammuta levy. Purkita kun hillo hiukan jäähtynyt.
Jos käytät tavallista sokeria, menee hiljaisella tulella keittämiseen noin kaksi tuntia. Milloin sokeri hyytyy? Tee koe: nosta kauhalla tippa lientä lautaselle, kallista sitä. Jos liemi on raskaasti valuvaa, on hillo valmista. Kuori hillo. Lisää kuumaan kattilaan vielä tuoksupelargonian lehdet muutamaksi minuutiksi, sekoita hyvin. Purkita kun hiukan jäähtynyt.
Jos käytät hillo-marmeladisokeria, menee sitä noin paketti rypälekiloa kohti.
Voit tehdä hilloin myös suoraan rusinoista. Liota niitä ensin muutama tunti ja mittaa sitten paino (vesi+rusinat). Sokeria tarvitaan siitä puolet.
http://www.kreetanmaku.fi/rypalehillo/
Itse muuntelin ohjetta sen verran, että siivilöin siemenet pois ja laitoin sokeria vain puolet ja pakastin hillon.
Siitä kiva myös, että pystyin käyttämään omaa tuoksupelargonia mausteena :)
Viinikärhö `I am Happy` |
Vanha tumma daalia |
Punahattu |
`Turun tori`daalia |
Konnanyrtti |
`Bishops Dover`daalia |
Orvokki :) |
Viime syksynä tehty kiveys, jonka koloissa mm. keijunkukat viihtyvät. |
Spiraali syksyllä |
Vanhat omenapuut luovat kauniita varjoja. |
Maja näyttää nyt tältä :) |
Kiveyksiä on tullut lisää. Siilikuusikin pääsee oikeuksiinsa. |
Näkymä makuuhuoneen ikkunasta. |
Viinikärhö on todella nimensä veroinen! Ihana...
VastaaPoistaOnpa sinulla kaunis puutarha! Mukavaa viikonloppua!
VastaaPoistaMeillä kasvaa viiniköynnös, jonka lajista en ole ihan varma. Luulen, että se on Sweet Summer tai Beta. Ainakin siinä on todella isoja siemeniä. Tein ensimmäistä kertaa siitä hilloa ja hyvää tuli :).
VastaaPoista