Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


tiistai 19. elokuuta 2014

ORVOKKI

Nyt pitää tehdä ihan oma postaus Orvokista, ihanasta kissasta, joka on hyvin kotiutunut Siilinpihalle ja oppinut jo puutarhakissan tärkeimmät työt: hiirien ja myyrien metsästyksen ja emännän hoivaamisen :). Sain aviomieheltä yhden suuren heinäpaalin käytettäväksi katteena istutusalueille. Se on nyt hetken paremmassa käytössä....


Puutarhassa on jo syksyn tuntua, osittain johtuu pitkästä kuivasta ja kuumasta kaudesta, mutta syksyn kukkijat toki ilahduttavat kuten kärhöt, leimut, asterit ja liljat.

Valkoinen tuoksuva leimu on ainakin 50-luvulta

Lumikärhö on ihastuttava ja kestävä

Viinikärhöt Etoile Rose ja Carmencita

Viinikärhö Blue Boy

Viinikärhö I Am Happy3 kommenttia:

 1. Oi, suloinen Orvokki! Eihän sitä nyt raaski olkia mennä kissan alta riipimään.
  Sinulla on vielä paljon kauneutta puutarhassasi. Meillä kyllä sade on vetistänyt kaiken.

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihana kissa siellä onkaan. Onhan ne heinät nyt ehottomasti paremmassa käytössä :)

  Ja kauniit kärhöt. Omat kärhöt ne eivät kovinkaan rönsyile, toinen ei ees vielä kuki. En tiijä mitä niille pitäs antaa. Valkosta syysleimua en oo nähnytkään, varmana ihana täydessä kukinnossaan.

  Ihana piha sulla :)

  VastaaPoista
 3. Upea Orvokki. Paljon olen kissoja nähnyt ja itselläkin on niitä ollut ja on tälläkin hetkellä, mutta Orvokki on huikaisevan täyteläinen ja täydellinen. Kiitos kuvista. :)

  VastaaPoista