Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


torstai 3. tammikuuta 2013

PUUTARHA SYNTYI RAKKAUDESTA JA SURUSTA

Toimittaja tiivisti kyllä ihan oikein Siilinpihan taustat. Ja jos ei kissa itse häntää nosta, niin......me nostetaan Martta- kissan kanssa ihan yhdessä tämä juttu esiin ;) Puutarhanhoito on ollut ja on minulle niin tärkeää, monessa mielessä, että haluan jakaa tätä iloa muillekin.
Martta omi lehden heti ;)

Tässä jutun ensimmäinen aukeama.
Kotipuutarhalehden tammikuun 2013 ensimmäisessä numerossa on  juttu meidän puutarhasta ja ihastuttavia kuvia. Kyllä ammattilaiset osaa!

14 kommenttia:

 1. Ihanasti oli puutarhasi esitelty lehdessä.Hoksasin kohta pian,kun aloin juttua eilen lukea,että tämähän on varmasti just sinun puutarha. Surustakin voi versoa paljon kaunista <3

  VastaaPoista
 2. Ehdin vasta pikaisesti selata lehden, mutta nytpä käynkin sitä tutkimaan tarkemmin.
  Lapsen menettämisen aiheuttamasta surusta tuskin koskaan pääsee kokonaan yli, mutta ehkä aika vie kuitenkin kipeimmän kärjen. Onneksi meillä on muistot!

  VastaaPoista
 3. Onnea lehtijutusta ! En tänään löytänyt lehteä Savonlinnan isoimmasta kaupasta, pitänee yrittää isommasta kaupungista... Mahdollisimman hyvää vuodenjatkoa sinulle ja puutarhallesi :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille kommenteista :) Onpa outoa, jos ei Savonlinnasta löydy alan johtavaa lehteä:(

  VastaaPoista
 5. Minäkin bongasin tutun puutarhan lehdestä :)

  VastaaPoista
 6. Juu, hyvä artikkeli ja kauniita kuvia kauniista puutarhasta. Ehkä voisin 'lainata' joitain hyviä pihaideoitasi.. Itse olen kokenut suht.ison pihan 'perustamisen' ja 'täyttämisen' välillä työläänä, mutta ehkä se tästä..

  VastaaPoista
 7. Kyllähän puutarha on perustamisvaiheessa työläs, mutta kyllä se helpottaa pikkuhiljaa:) Itse olen kokenut jotkin tavat hoitaa puutarhaa erityisen helpottaviksi. Erityisesti perennpenkkien perustaminen kattamalla ja maanpeitekasvien käyttö ovat sellaisia. Ideoita saa toki `lainata`ja toteuttaa omalla tavllaan puutarhassaan:) Hyviä puutarhan ideointihetkiä kaikille!
  VastaaPoista
 8. Hieno blogi ja upeat kuvat, saisiko päivitykset tilattua suoraan sähköpostiin? Onnea lehtijutusta, täytyypä tutustua tarkemmin. Tämä blogisi selaaminen vie kyllä aikaa, on niin paljon kaikkea upeaa katsottavaa ja luettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa alhaalla oikealla lukee Tilaa sähköpostitse. Eiköhän sitten onnistu :)

   Poista
  2. Kolmeen kertaan luin kaikki oikealta mutta en vaan löydä oikeaa kohtaa :)

   Poista
 9. Nyt olen lisäännyt tuonne oikelle gadgetin, jota voit tilata blogin sähköpostiisi. Toivottavasti toimii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kynttilänjalat ovat kauniit! Hyvää viikonloppua!

   Poista
 10. Oi, hienoa! Eräällä ystävälläni kävi sisustuslehden kuvaaja ja toimittaja tekemässä jutun, on se vain hienoa miten ammattilaiset osaavat korostaa oikeita kohtia ja nostaa yllättäviä juttuja esiin.

  VastaaPoista