Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


tiistai 29. tammikuuta 2013

JOKO ON KEVÄT?

Kaikista ihanimpia ovat tuoksuvat valkonarsissit
Tässä valkonarsisseja tarhatyräkin seurassa

Joka vuotinen ongelma, onko jo kevät ? Joko voi alkaa täysillä puuhata siemenkylvöjen kanssa? Joko viritän olohuoneen kasvatushuone vaiheeseen? Virkeimmät harrastajat ovat jo aikaa sitten tehneet kylvöjä ja muita kevään puuhia. Osa siemenistä tietysti tarvitsee pitkän idätysajan ja mahdollisesti kylmäkäsittelynkin, joten hyvä aloittaa ajoissa. Itse yritän vielä intoani pidätellä, kun loppukevät tahtoo olla hankalaa! Pitkiksi rotkaleiksi kasvaneita köynnöksiä, jotka takertelevat toisiinsa, joten ne on pakko kaikki ahtaa samaan ruukkuun  tai väkivalloin iroitella toisistaan. Lopputuloksena sotkua, mutta hyvällä tuurilla kohtuullista kasvua ja kukintaa:) Siis maltan vielä ja kuuntelen viisaampien neuvoja, miten toimia.

`Thalia`

`Acropolis`
Double trumpet`Extravaganza`

Syksyllä istutin taas melkoisen määrän lisää kukkasipuleita. Laukkoja, tulppaaneja, narsisseja ja joitain erikoisempiakin. Tilasin siis hyvissä ajoin.....ja ostin kaikki mahdolliset tarjous satsit lähialueen kaupoista! Jännitystä siis riittää, miten tämän talven pärjäävät ja lähteekö kasvu vauhtiin. Lumipeite on ihan riittävä suoja ainakin. Myyriäkään ei taida hirveästi olla, koska puutarha-apulaiseni Martta ei ole koko talvena tuonut kuin kaksi rääpälettä. Toiveena siis on, että hurmaavat tulppaanitkin ilahduttaisivat meitä eikä myyriä.
Puutarha-apulainen Martta katselee laiskasti ja jatkaa unia isännän villapaidan päällä:)

4 kommenttia:

 1. Martta on varmaan lumien sulettua tarkkana kuin porkkana mahdollisten myyrien varalta :-)
  Aivan ihania narsisseja. Lapsuudenkodissani oli noita valkonarsisseja, voi sitä tuoksua! Istutin omaan pihaani vasta viime syksynä vanhanajan valkonarsisseja, odotan niiden kukintaa. Kun sipuleita on tullut istutettua, on kevään odottaminen entistäkin mukavampaa.

  VastaaPoista
 2. Tykkään todella paljon valkonarsisseista, ihanaa kevään odotusta :)

  VastaaPoista
 3. En voinut olla huomaamatta että kaksi kirjalistasi ensimmäistä kirjaa ovat isäni kirjoittamia :) mitä oot tykänny?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, onpa hauskaa :) Perennakirja on ollut miulle ihan paras käsikirja kaikessa puutarhan hoitoon liittyvässä. Kiitokset siis isällesi!

   Poista